Αττική: «Εχουμε μια φωτιά χωρίς αρχή και τέλος»

Αττική: «Εχουμε μια φωτιά χωρίς αρχή και τέλος»

«Το πιο ανησυχητικό είναι το κομμάτι που υπάρχει αστικός ιστός, δηλαδή τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι και η Πεντέλη», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Λαυράνος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε μια πυρκαγιά χωρίς αρχή και τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Λαυράνος, για την τεράστια φωτιά στην Αττική τονίζοντας ότι νιώθει «αποσβολωμένος» από τις εικόνες που βλέπει.

Σύμφωνα με τον κ. Λαυράνο, η κατάσταση είναι «ανησυχητική» καθώς η φωτιά «έχει πλέον φύγει από το αμιγώς δασικό κομμάτι και έχει περάσει μέσα σε οικιστική ζώνη».

«Εδώ εμπλέκονται χαρακτηριστικά αστικού τύπου πυρκαγιάς. Βλέπουμε ότι καίγονται σχολεία, σπίτια. Είναι άλλου τύπου συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά. «Το πιο ανησυχητικό είναι το κομμάτι που υπάρχει αστικός ιστός, δηλαδή τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι και η Πεντέλη», πρόσθεσε. 

Ο κ. Λαυράνος ανέφερε ότι δεν περίμενε χθες πως η πυρκαγιά θα είχε τέτοια εξέλιξη: «Θεωρούσα ότι η φωτιά θα περιοριστεί σε ένα κομμάτι της βορειοανατολικής Αττικής. Βλέποντας τις εικόνες αυτές νιώθω αποσβολωμένος».

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ο πυκνός καπνός έχει καταστήσει δύσκολες τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των εναέριων μέσων. «Δεν μπορούσαν από χθες ούτε τα ελικόπτερα ούτε τα αεροπλάνα να έχουν 100% επιτυχία στις βολές. Επρεπε να κατέβουν πολύ χαμηλά το οποίο εγκυμονούσε κινδύνους. Οπότε αναγκαστικά οι βολές γίνονταν από πιο ψηλά», σημείωσε. 

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT