Πυρκαγιές στην Αττική: Ποιες χώρες σπεύδουν να συνδράμουν

Πυρκαγιές στην Αττική: Ποιες χώρες σπεύδουν να συνδράμουν

Στο αίτημα έχουν ανταποκριθεί μέσω Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η Γαλλία, η Ιταλία και η Τσεχία, ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση της συνδρομής από Ισπανία και Τουρκία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την παροχή συνδρομής στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν την Αττική, έχουν προχωρήσει οι ελληνικές Αρχές.

Ηδη από το απόγευμα της Κυριακής, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει αποστείλει αίτημα για την παροχή εναέριας και επίγειας συνδρομής.

Στο ελληνικό αίτημα έχουν ανταποκριθεί, μέχρι στιγμής, η Γαλλία, η Ιταλία και η Τσεχία, ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση της συνδρομής από Ισπανία και Τουρκία.

Δείτε live τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ειδικότερα, η Γαλλία ενισχύει τις επιχειρήσεις με την αποστολή ενός ελικοπτέρου τύπου Super Puma με κάδο, το οποίο αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ.

Από την πλευρά της, η Ιταλία έχει στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair, τα οποία αναμένεται να φτάσουν το πρωί της Τρίτης.

Τέλος, η Τσεχία αποστέλλει 75 πυροσβέστες με 25 οχήματα, εκ των οποίων τα εννέα είναι υδροφόρα. Η άφιξή τους αναμένεται την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενισχύουν ήδη 40 πυροσβέστες από τη Ρουμανία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT