Πυρκαγιές στην Αττική: Εξι χώρες στέλνουν ενισχύσεις

Πυρκαγιές στην Αττική: Εξι χώρες στέλνουν ενισχύσεις

Μετά τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, πυροσβεστικές δυνάμεις στέλνουν επίσης η Σερβία, η Ρουμανία και η Τουρκία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνεται ο αριθμός των χωρών που ανταποκρίνονται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την παροχή συνδρομής στη χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δασικές πυρκαγιές στην Αττική.

Μετά τη Γαλλία, την Ιταλία (δύο Canadair) και την Τσεχία (75 άνδρες, 25 οχήματα), πυροσβεστικές δυνάμεις στέλνουν επίσης η Σερβία, η Ρουμανία και η Τουρκία. 

Αναφορικά με τις εναέριες δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Τουρκία στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Tractors και ένα ελικόπτερο, ενώ η Σερβία ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Kamov.

Παράλληλα, η Γαλλία θα συνδράμει τις επιχειρήσεις με την αποστολή ενός ελικοπτέρου τύπου Super Puma, το οποίο αναμένεται να φτάσει το βράδυ της Δευτέρας, ενώ στέλνει επιπλέον 200 άτομα με 28 υδροφόρα οχήματα.

Η Ρουμανία στέλνει δύναμη 44 πυροσβεστών με τέσσερα υδροφόρα οχήματα, ενώ η Σερβία κινητοποιεί 35 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Τουρκία: Ετοιμάζεται η αποστολή βοήθειας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες για την αποστολή εναέριων πυροσβεστικών μέσων από την Τουρκία στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Οντζού Κετσελί αναφέρει πως «γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου για την παροχή βοήθειας στη γειτονική μας Ελλάδα στη μάχη της κατά των πυρκαγιών που πλήττουν την Αθήνα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT