Φωτιά στην Αττική: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές

Φωτιά στην Αττική: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές

Μέσω εναλλακτικών κυκλωμάτων η ηλεκτροδότηση, καθώς από τη φωτιά έχουν επηρεαστεί οι γραμμές μεταφοράς • Περίπου 3.000 κατοικίες χωρίς ηλεκτρικό στις πληγείσες περιοχές

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημιές σε τουλάχιστον 120 στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης μέσης τάσης στις περιοχές Βαρνάβα, Αμυγδαλέζας, Λίμνης Μαραθώνα, Ραπεντώσας, Νταού Πεντέλης, Καλέντζι και Γραμματικό, που δημιουργούν πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, διαπίστωσαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που επιθεώρησαν αυτές τις περιοχές. Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ εξαιτίας της φωτιάς έχουν επηρεαστεί γραμμές μεταφοράς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ότι οι εργασίες αποκατάστασης στο δίκτυο μέσης τάσης, που αποτελεί και τον βασικό κορμό για την επανηλεκτροδότηση των περιοχών, έχουν ήδη ξεκινήσει στα σημεία που υπάρχει πρόσβαση και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο. Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει η επιθεώρηση στο δίκτυο χαμηλής τάσης στις ίδιες περιοχές, με στόχο τον προγραμματισμό ηλεκτροδότησης των πελατών.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, οι πυρκαγιές είχαν θέσει εκτός 120 υποσταθμούς, επηρεάζοντας περίπου 5.000 πελάτες, ενώ αργά το βράδυ, και παρά την επέκταση της πυρκαγιάς και προς την περιοχή των Βριλησσίων, προβλήματα αντιμετωπίζουν 75 υποσταθμοί και ένα σύνολο περίπου 3.000 πελατών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι το τεχνικό προσωπικό του είναι σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την εξέλιξη του δυναμικού φαινομένου της πυρκαγιάς, έχοντας ήδη συνδράμει στην ομαλή λειτουργία κρίσιμων υποδομών, όπως το αντλιοστάσιο του Καπανδριτίου, με την ηλεκτροδότησή του με γεννήτριες και άλλα σημεία στα οποία οι εγκαταστάσεις ήταν λειτουργικές.

ΑΔΜΗΕ: Μέσω εναλλακτικών κυκλωμάτων η ηλεκτροδότηση

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Αττική, έχουν επηρεαστεί σημαντικά κυκλώματα υπερυψηλής τάσης, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ.

Ο Διαχειριστής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση εστιών σε περιοχές όπου διέρχονται γραμμές μεταφοράς, προκειμένου να επανέλθουν το συντομότερο σε λειτουργία. Παράλληλα, έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία με κατάλληλες ενέργειες μέσω εναλλακτικών κυκλωμάτων και ανακατανομή των μονάδων παραγωγής. 

Ο ΑΔΜΗΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε επιχειρησιακό επίπεδο για τη διατήρηση της ευστάθειας του συστήματος υψηλής και υπερυψηλής τάσης στην περιοχή, εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών. Τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ παραμένουν στο πεδίο των εστιών φωτιάς για άμεση παρέμβαση, όταν αυτό επιτρέπεται από τις συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT