Θεοδόσης Π. Τάσιος στην «Κ»: Εγρήγορση και πρόληψη

Θεοδόσης Π. Τάσιος στην «Κ»: Εγρήγορση και πρόληψη

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέπει να δούμε, ως κοινωνία και ως πολιτεία, με ποιον τρόπο μπορεί να προγραμματιστεί η στάση μας απέναντι στις δασικές πυρκαγιές. Εχει μεγάλη σημασία να δούμε συστηματικά όλες τις δέκα, περίπου, αιτίες των δασικών πυρκαγιών και μελετώντας σε βάθος την κάθε μία αιτία χωριστά, να μειώσουμε την πιθανότητα του κινδύνου.

Ενα σημαντικό μέρος από τις αιτίες αυτές συνδέεται και με τη διαπιστωμένη σε άλλους τομείς μειωμένη υπευθυνότητα μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας, σχετικώς και με το θέμα των πυρκαγιών. Επομένως, ένας πολιτικός στόχος θα ήταν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο αύξησης και των γνώσεων και της υπευθυνότητας των συμπολιτών μας.

Μία από τις σημαντικότερες μεθόδους αντιπυρικής δράσης είναι βεβαίως η εγρήγορση και η πρόληψη, όπως λ.χ. οι περίφημες αντιπυρικές ζώνες, τις οποίες πρέπει να διανοίξουμε σε όλη την επικράτεια με το κατάλληλο εξαιρετικά μεγάλος πλάτος στην καθεμιά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT