Φωτιά στη Γλυφάδα: Εντοπίστηκε από θερμικές κάμερες – Πρόστιμο 4.640 ευρώ στους συλληφθέντες

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εντοπίστηκε από θερμικές κάμερες – Πρόστιμο 4.640 ευρώ στους συλληφθέντες

Υπενθυμίζεται ότι για τη φωτιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, συνελήφθησαν δύο ανήλικοι

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεσος ήταν ο εντοπισμός της φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Τερψιθέας στη Γλυφάδα μέσω drones και θερμικών καμερών. Υπενθυμίζεται ότι για τη φωτιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, συνελήφθησαν δύο ανήλικοι και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 4.640 ευρώ.

«Το drone κατέγραψε την πρώτη ένδειξη πυρκαγιάς και οι κάμερες θερμογραφίας μας έδειξαν άμεσα τη θερμική αλλοίωση στο σημείο. Ειδοποιήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι Δήμοι, και η αντίδραση ήταν ταχύτατη» δήλωσε στο ertnews.gr o Γιάννης Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η φωτιά εκδηλώθηκε στο γήπεδο της Τερψιθέας, στα σύνορα με την Αργυρούπολη. Ηταν φανερό ότι υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς η φωτιά φούντωσε ξαφνικά».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμος Γλυφάδας ανέφερε πως «στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, που είναι δύσβατο και μη προσβάσιμο από οχήματα, έφτασε άμεσα η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας που περιπολούσαν στην περιοχή και η πυροσβεστική που επιχείρησε μάλιστα με δύο ελικόπτερα και η πυρκαγιά έσβησε. Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή πυρκαγιά είναι αποτέλεσμα εμπρησμού».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT