Φωτιές στην Αττική: 150 πυρόπληκτοι φιλοξενήθηκαν στο ΟΑΚΑ

Φωτιές στην Αττική: 150 πυρόπληκτοι φιλοξενήθηκαν στο ΟΑΚΑ

Oι πληγέντες είχαν στη διάθεσή τους φαγητό, νερό, χώρους ανάπαυσης, καθώς επίσης και υγειονομική περίθαλψη. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας φιλοξενήθηκαν 35 ασθενείς από θεραπευτήριο της Πεντέλης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις κλιματιζόμενες αίθουσες του ΟΑΚΑ, οι οποίες άνοιξαν από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου φιλοξενήθηκαν έως και σήμερα 150 πυρόπληκτοι από περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, κατά την παραμονή τους στον χώρο, οι πληγέντες είχαν στη διάθεσή τους βασικής υπηρεσίες υποστήριξης (φαγητό, νερό και πρόσβαση σε χώρους ανάπαυσης) καθώς επίσης και παροχή υγειονομικής περίθαλψης, όπου απαιτούνταν.

Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά μη κυβερνητικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί του Κόσμου και η UNICEF, οι οποίες συνέβαλαν με ιατρική, ανθρωπιστική και ψυχοκοινωνική στήριξη.

Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από την πρώτη στιγμή απέστειλε φαρμακευτικό υλικό και εξειδικευμένο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενούμενων.

Σε ξενοδοχείο 35 ασθενείς

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου μεταφέρθηκαν προσωρινά και 35 ασθενείς, ηλικίας 25 έως 93 ετών, από το νευροψυχιατρικό θεραπευτήριο που εδρεύει στην Πεντέλη. Μετά την ολιγόωρη φιλοξενία τους στο ΟΑΚΑ, οδηγήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής εστάλη ακολούθως κλιμάκιο στο ξενοδοχείο, για την παροχή συνδρομής προς τους φιλοξενούμενους ασθενείς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT