Φωτιές τώρα σε Λάρισα, Αργολίδα και Αιτωλοακαρνανία

Φωτιές τώρα σε Λάρισα, Αργολίδα και Αιτωλοακαρνανία

Εχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με πυρκαγιές που ξέσπασαν την Τετάρτη σε Λάρισα, Αργολίδα και Αιτωλοακαρνανία, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στη Λάρισα, πυρκαγιά προκλήθηκε σε χώρο επιχείρησης στην περιοχή Ομορφοχώρι, στον δήμο Κιλελέρ.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος έχει κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο.

Μάλιστα, μήνυμα μέσω του 112 καλεί τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους καθώς και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους, προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς.

Δασική πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Τριάδα, στον δήμο Θέρμου. Εχουν κινητοποιηθεί 32 πυροσβέστες με μία ομάδ πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην Αργολίδα, φωτιά έχει ξεσπάσει στην Ανω Επίδαυρο. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση και σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη ζώνη. Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT