ΥΠΠΟ: Αλώβητος ο αρχαιολογικός χώρος του Διονύσου από τη φωτιά

ΥΠΠΟ: Αλώβητος ο αρχαιολογικός χώρος του Διονύσου από τη φωτιά

Το σύνολο του χώρου του Ικαρίου (ιερά Διονύσου και Απόλλωνος, θεατρικός χώρος, ταφικός περίβολος κ.λπ.) δεν έχει υποστεί φθορές και ο περιβάλλων χώρος πρασίνου έχει παραμείνει αλώβητος

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη φωτιά στην Αττική άφησε αλώβητο το Ικάριον, τον αρχαιολογικό χώρο του Διονύσου, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού. Επειτα από την αυτοψία, που διενεργήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής για τον έλεγχο της κατάστασης των αρχαιολογικών χώρων, διαπιστώθηκε ότι το σύνολο του χώρου του Ικαρίου (ιερά Διονύσου και Απόλλωνος, θεατρικός χώρος, ταφικός περίβολος κ.λπ.) δεν έχει υποστεί φθορές και ο περιβάλλων χώρος πρασίνου έχει παραμείνει αλώβητος.

Το ΥΠΠΟ σημειώνει ότι η φωτιά δεν πλησίασε τον χώρο.

Κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής πραγματοποιεί αυτοψίες σε όλη την έκταση των Δήμων Διονύσου, Μαραθώνος και Πεντέλης, όπου βρίσκονται διάσπαρτα ιστάμενα ή ορατά μεμονωμένα μνημεία, προκειμένου να αποτυπωθεί η κατάστασή τους και να διαπιστωθεί αν υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT