Φωτιά τώρα στη Θεσπρωτία – Εκκενώθηκε το χωριό Παλαμπάς

Φωτιά τώρα στη Θεσπρωτία – Εκκενώθηκε το χωριό Παλαμπάς

Η εκκένωση του χωριού, το οποίο δεν απειλείται από τις φλόγες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του δήμου Φιλιατών και της ΕΛ.ΑΣ.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη φωτιά, η οποία εισήλθε σε ελληνικό έδαφος από τη γειτονική Αλβανία, βρίσκεται σε εξέλιξη στον στη Θεσπρωτία. Η φωτιά πλησίασε τον οικισμό Παλαμπάς, ο οποίος έχει ήδη εκκενωθεί, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται.

Οπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, η εκκένωση του χωριού πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φιλιατών και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δέκα ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ξενώνα. 

Νωρίτερα, οι κάτοικοι του χωριού έλαβαν μήνυμα μέσω του 112, προκειμένου να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Φιλιάτες. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Παλαμπάς απομακρυνθείτε προς Φιλιάτες. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφερόταν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η οποία ειδοποιήθηκε στις 16:22, η φωτιά καίει πουρνάρια και κουμαριές, ενώ σε ύφεση είναι τις τελευταίες ώρες η ένταση των ανέμων στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 13 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη, ενώ το έργο της κατάσβεσης ενισχύουν στρατός, αυτοδιοίκηση και εθελοντές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT