Ορβηλος: 29 ημέρες μετά η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει – Δορυφορικές εικόνες

Ορβηλος: 29 ημέρες μετά η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει – Δορυφορικές εικόνες

Από τη συνολική καμένη έκταση των 12.000 στρεμμάτων, τα περίπου 8.900 στρέμματα κάηκαν στην Ελλάδα ενώ τα 3.100 στρέμματα στη Βουλγαρία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δορυφορικούς χάρτες από την εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς που καίει για 29 ημέρες στο όρος Ορβηλος στις Σέρρες, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παρουσιάζει το Meteo.

Οι απεικονίσεις των καμένων εκτάσεων, για τις πρώτες 27 ημέρες, καταγράφηκαν από την ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus.

Ορβηλος: 29 ημέρες μετά η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει  – Δορυφορικές εικόνες-1

Σε βίντεο που επιμελήθηκε μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και τις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από την υπηρεσία Copernicus, η καμένη έκταση είχε ανέλθει σε 12.000 στρέμματα, έως τις 15 Αυγούστου και ώρα 12:15.

Από τη συνολική καμένη έκταση των 12.000 στρεμμάτων, τα περίπου 8.900 στρέμματα κάηκαν στην περιοχή της Ελλάδας ενώ τα 3.100 στρέμματα στην περιοχή της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται στη βουλγαρική πλευρά.

Πηγή: Meteo.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT