Πυρκαγιά στην Αττική: 104 έως τώρα οι ακατάλληλες κατοικίες

Πυρκαγιά στην Αττική: 104 έως τώρα οι ακατάλληλες κατοικίες

Τις 30 έχουν φτάσει οι επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, καθώς οι δήμοι συγκεντρώνουν αιτήματα πολιτών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκε ο αριθμός των κατοικιών που χαρακτηρίζονται ακατάλληλες προς χρήση λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, η οποία κατέκαψε περίπου 100.000 στρέμματα γης.

Από τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη 13 Αυγούστου έως και το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ σε πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, σε συνεργασία με τους δήμους, προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

Συνολικά, διενεργήθηκαν 184 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 158 σε κατοικίες, 21 σε αποθήκες, 2 σε δημόσια κτίρια και 3 σε επαγγελματικούς χώρους.

Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως, λόγω της φωτιάς, 104 κατοικίες χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέες («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλες προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 40 και 64 αντίστοιχα.

Επίσης, 54 κατοικίες μετά και τη διενέργεια των αυτοψιών, χαρακτηρίζονται κατάλληλες για χρήση («πράσινες») με κάποιες ενδεχομένως ελαφριές ζημιές.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ και τις επόμενες ημέρες στην Αττική, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους δήμους, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα αιτήματα των πολιτών.

Τέλος, όσον αφορά το έργο των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής, που είναι επίσης στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 30 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT