«Ενιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα» – Η μαρτυρία της οδηγού στην Ανδρο

«Ενιωσα ότι θα πέσω στη θάλασσα» – Η μαρτυρία της οδηγού στην Ανδρο

Τη δική της μαρτυρία για όσα συνέβησαν με το επιβατηγό «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στο λιμάνι του Γαυρίου, στην Ανδρο, μοιράστηκε η οδηγός του αυτοκινήτου που υπέστη ζημιές κατά την προσπάθειά της να επιβιβαστεί στο πλοίο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική της μαρτυρία για όσα συνέβησαν με το επιβατηγό «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στο λιμάνι του Γαυρίου, στην Ανδρο, μοιράστηκε η οδηγός του αυτοκινήτου που υπέστη ζημιές κατά την προσπάθειά της να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα, όταν, εν μέσω ισχυρών ανέμων και έντονου κυματισμού, ανυψώθηκε το μπροστινό τμήμα του καταπέλτη, την ώρα που το αυτοκίνητο επιβιβαζόταν στο πλοίο. 

«Σπινάριζαν οι τροχοί μου μπροστά και τους είπα να κάνω όπισθεν, όπως μου έλεγαν, αλλά η ρόδα μου η πίσω ήταν ανασηκωμένη. Ημασταν τέσσερα αυτοκίνητα. Δεν βάζεις αυτοκίνητο και κόσμο υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες και ειδικά άμα δεν μπορείς να κουμαντάρεις το πλοίο», ανέφερε η οδηγός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Ενιωσα πως θα πέσω μέσα στη θάλασσα. Δεν μπορούσε να κουνηθεί το αυτοκίνητο. Είχα κολλήσει, είχε χτυπηθεί, γιατί βγαίνουν όλοι και λένε γιατί δεν έβαλα όπισθεν. Το αυτοκίνητο είχε χτυπηθεί, μου το είχανε χτυπήσει», πρόσθεσε.

«Προσπαθούσαμε να βγούμε για να μην πέσουμε στη θάλασσα», ανέφερε άλλη επιβάτης. «Από το πλήρωμα βγήκε μόνο ένας, το είδε (το πλοίο) ότι ήταν δεμένο με έναν κάβο και λοξά και έλεγε “τρέξτε, τρέξτε, τσακιστείτε βγείτε, τρέξτε”. Δεν μας έλεγε ούτε καν “περιμένετε”, να δέσει σωστά, να γίνει σωστά η δουλειά για να μπορέσουμε να βγούμε», συμπλήρωσε.

Για το συμβάν, οι λιμενικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του καπετάνιου, κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε στο Λιμεναρχείο Ανδρου η οδηγός. Με ανακοίνωσή της προς τα κατά τόπους πρακτορεία η εταιρεία SAOS Ferries ενημέρωσε πως μετά τη σύλληψη του πλοιάρχου, το πλοίο «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» δεν είναι προς το παρόν σε θέση να συνεχίσει τα δρομολόγιά του.

 
 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT