Χαλκιδική: Οι καταζητούμενοι και τα σενάρια για το αιματηρό επεισόδιο σε beach bar

Χαλκιδική: Οι καταζητούμενοι και τα σενάρια για το αιματηρό επεισόδιο σε beach bar

Αντιπαλότητες κυκλωμάτων «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε beach bar της Χαλκιδικής

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαλότητες κυκλωμάτων «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε beach bar της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, η παρουσία των εφτά Βούλγαρων πελατών που ξεκίνησαν το επεισόδιο με αφορμή την καθυστέρηση της παραγγελίας τους, «δεν θεωρείται τυχαία. 

Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης – Τρεις έχουν διαφύγει

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα ο ιδιοκτήτης του beach bar και άλλοι τρεις που είχαν συλληφθεί στο σημείο οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συμπλοκής, σύμφωνα με πληροφορίες. Κρατούνται άλλοι τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παραπέμπονται στην ανάκριση για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τις έρευνες για το συμβάν, που χαρακτηρίζεται ως μια σοβαρή υπόθεση, έχει αναλάβει το τμήμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις αρχές της Βουλγαρίας.

Οι τρεις μπράβοι που έφτασαν στο σημείο και συνεπλάκησαν με την παρέα που προκάλεσε το αιματηρό επεισόδιο και φέρεται να πυροβόλησαν μέσα στο μαγαζί τραυματίζοντας έναν από την παρέα των πρώτων σοβαρά στο στήθος και έναν στο χέρι, διαφεύγουν. Οι δύο έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Πρόκειται για Ελληνες υπηκόους βουλγαρικής καταγωγής. Ο ένας είχε εμπλακεί το 2021 σε πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο στην Θεσσαλονίκη και ο δεύτερος σε υποθέσεις προστασίας ενώ ήταν και μέλος της οργάνωσης της χρυσής Αυγής.  

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, ένας εκ των κρατουμένων επιθυμεί να απολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε ένα γκλοπ και ένα σπρέι πιπεριού στο αυτοκίνητο του, το οποίο ανήκει σε εταιρία που εργάζεται. Ο δεύτερος που αντιμετωπίζει κατηγορίες περί όπλων αναμένεται να ζητήσει προθεσμία και, σύμφωνα πάντα με το κρατικό κανάλι, «θα υποστηρίξει ότι είχε στις αποσκευές του γκλοπ χωρίς να γνωρίζει ότι δεν επιτρεπόταν η κατοχή του στην Ελλάδα».

Και οι δύο που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Για την υπόθεση, οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με τις αρχές της Βουλγαρίας. 

Ο «αρχηγός» της παρέας των Βουλγάρων που προκάλεσε το επεισόδιο, σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ, φέρεται εμπλέκεται σε εμπόριο ναρκωτικών στη Σόφια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλγαρική Δικαιοσύνη σκοπεύει να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για σωρεία αδικημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι ελληνικές Αρχές συνδέουν κεφαλή της επιχείρησης «με νονό της νύχτας στην Βουλγαρία με τον οποίο φέρεται να έχει αντιπαλότητα ο φερόμενος έμπορος ναρκωτικών».

Εν τω μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται 4 κάλυκες των 0,25 και 0,32 χιλιοστών.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT