Προβλήματα από τα μπουρίνια στη δυτική Ελλάδα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Προβλήματα από τα μπουρίνια στη δυτική Ελλάδα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Για έντονα καιρικά φαινόμενα ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Ιωάννινα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές βροχές σάρωσαν τη δυτική αλλά και τη βόρεια Ελλάδα προκαλώντας σε ορισμένες περιπτώσεις προβλήματα και καταστροφές. Στο μεταξύ, το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις εν λόγω περιοχές αναμένεται να συνεχιστεί τις προσεχείς ώρες. 

Στα Ιωάννινα, το νερό έφτασε να καλύψει τα πεζοδρόμια ενώ ξηλώθηκαν στέγες και έπεσαν δέντρα. Σπίτια πλημμύρισαν στο Πέραμα, στο Νεοχωρόπουλο και σε άλλα προάστια της πόλης.

Και στη βόρεια Ελλάδα πλημμύρισαν οι δρόμοι, ενώ από τους κεραυνούς έμειναν χωρίς ρεύμα χωριά της Πέλλας, όπου ξέσπασαν μάλιστα και φωτιές. Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες στην Κοζάνη. Συγκεκριμένα, στρέμματα με καπνά, κηπευτικά, πιπεριές, ντομάτες, πεπόνια και καρπούζια στον Αλιάκμονα και το Καλονέρι χτυπήθηκαν από το χαλάζι.

Στην Κέρκυρα πλημμύρισαν οι δρόμοι στο Λιστόν και στη Σπιανάδα, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα στις πτήσεις λόγω των κεραυνών. Διακοπή ηλεκτροδότησης είχαν για λίγη ώρα αρκετές περιοχές στο νησί, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε στις εισόδους της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, ομάδα τριών ανδρών από την 5η ΕΜΑΚ φτάνει το απόγευμα εσπευσμένα στο νησί προκειμένου να ενισχύσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία εν όψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται.

Προβλήματα από τα μπουρίνια στη δυτική Ελλάδα – Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία-1
Φωτ.: Corfutv news

Σημειώνεται ότι για έντονα καιρικά φαινόμενα ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Ιωάννινα με μήνυμα από το 112. Η προειδοποίηση αναφέρει ότι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως αύριο, Τρίτη τις προμεσημβρινές ώρες.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, για καταιγίδες σήμερα και αύριο, στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Δευτέρα (19-08-24)

Στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία.

Την Τρίτη (20-08-24)

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT