Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – «Μπαράζ» προστίμων

Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – «Μπαράζ» προστίμων

Διοικητικά πρόστιμα, ύψους άνω των 10.000 ευρώ, επιβλήθηκαν σε Δράμα, Μαρκόπουλο, Καβάλα, Ζάκυνθο και Καρδίτσα. Σε 25 ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο οι αγροτοδασικές πυρκαγιές

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο συλλήψεις ατόμων για καύση απορριμμάτων και πρόκληση πυρκαγιάς, σε διαφορετικά περιστατικά, προχώρησαν τη Δευτέρα ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ένας άνδρας συνελήφθη στην κοινότητα Επισκοπή, στον Δήμο Χερσονήσου, για καύση απορριμμάτων σε οικόπεδο. Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.504 ευρώ.

Παράλληλα, στελέχη της ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι προέβη σε εργασίες που προκάλεσαν πυρκαγιά εντός γεωργικής έκτασης, στη θέση «Καντρί Καμάρα», στον Δήμο Μαλεβιζίου. Σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.256 ευρώ.

Σημειώνεται πως σε 25 ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο οι αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 20 αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

«Μπαράζ» προστίμων

Στην επιβολή διοικητικών προστίμων, συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ, προχώρησε το Πυροσβεστικό Σώμα το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Δράμα (2.187 ευρώ), Μαρκόπουλο Αττικής (1.500 ευρώ), Καβάλα (3.007 ευρώ), Ζάκυνθο (3.007 ευρώ) και Καρδίτσα (1.125 ευρώ). Τα πρόστιμα αφορούσαν μεταξύ άλλων σε παράνομες καύσεις και απόρριψη εύφλεκτων υλικών σε δασική έκταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.187,50 ευρώ, χθες 18 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Αγιος Τρύφωνας, του Δήμου Δράμας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, χθες 18 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε ρίψη πυρακτωμένων στέρεων καυσίμων εντός μεταλλικού κυτίου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Πόρτο Ράφτη, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, στην Αττική.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.007,81 ευρώ, σήμερα 19 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καβάλας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση Φίλιπποι, του Δήμου Καβάλας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.007,81 ευρώ, σήμερα 19 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ζακύνθου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε απόρριψη εύφλεκτων υλικών εντός δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Βολιμών, στη νήσο Ζάκυνθο.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.125 ευρώ, σήμερα 19 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καρδίτσας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση φυτικής βλάστησης εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Πεζούλας, στον Δήμο Πλαστήρα, στην Καρδίτσα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT