Η παραγγελία, ο «Τάκης» και η εξαφανισμένη βασίλισσα

Η παραγγελία, ο «Τάκης» και η εξαφανισμένη βασίλισσα

Οι δύο εκδοχές για την αιματηρή συμπλοκή σε εστιατόριο στη Χανιώτη Χαλκιδικής

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανάμεσα στις ομάδες που συμπλέκονται βρισκόταν μια αμέτοχη παρέα ατόμων, η οποία έχει μαζί της ένα βρέφος ξαπλωμένο στο καροτσάκι του. Ο Χ… αποτυπώνεται να έχει βγάλει ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο είχε κρυμμένο μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ύψος της μέσης του και το στρέφει προς την παρέα του Κ…, ενώ με το άλλο του χέρι κινεί βίαια το καροτσάκι με το μωρό, προκαλώντας πανικό στη μητέρα του». Σκηνές σαν κι αυτή εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 10 μ.μ. της Παρασκευής εντός του εστιατορίου «Αχινός» στη Χανιώτη Χαλκιδικής, όπου συνεπλάκησαν Βούλγαροι θαμώνες με ένοπλους Ελληνες μπράβους.

Εις βάρος οκτώ υπηκόων Βουλγαρίας σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συμπλοκή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Δύο απ’ αυτούς νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου με τραύματα από σφαίρες, ο ένας στο στήθος και ο δεύτερος στο χέρι.

Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν χθες και προχθές στη Δικαιοσύνη. Στην αντίπαλη ομάδα μετείχαν πέντε άτομα, εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί τα τέσσερα από αστυνομικούς του Τ.Α. Πολυγύρου και του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Διώκονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροήν και εις βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Εως αργά χθες το βράδυ πάντως διέφευγαν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., αφορμή για την αιματηρή συμπλοκή ήταν η βίαιη διαμαρτυρία ενός εκ των Βουλγάρων θαμώνων, 40 ετών, σε υπάλληλο του εστιατορίου επειδή η παραγγελία του καθυστερούσε. «Ο κατηγορούμενος άρπαξε την υπάλληλο του σέρβις και την οδήγησε στην κουζίνα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί επειδή καθυστερούσε η παραγγελία του φαγητού», αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα που τέθηκαν υπόψη της «Κ». Σε άλλο σημείο των εγγράφων αναφέρεται ότι ο 40χρονος Βούλγαρος εισέβαλε στην κουζίνα συνοδευόμενος από ομοεθνή του, με μαύρα ρούχα και ακουστικό στο αυτί. «Πλησιάζει επιθετικά ένα άτομο, το οποίο πιθανόν είναι υπάλληλος της κουζίνας και σπάει μπροστά του μια πιατέλα (…) ο υπάλληλος πήρε στο χέρι του ένα μαχαίρι από την κουζίνα, το οποίο κρατούσε μέχρι το τέλος του επεισοδίου».

Δικογραφία εις βάρος οκτώ υπηκόων Βουλγαρίας, αναζητούνται οι πέντε «αντίπαλοί» τους, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν ταυτοποιηθεί.

Μια άλλη εκδοχή θέλει την παρέα των Βουλγάρων να πήγε στο συγκεκριμένο εστιατόριο με σκοπό να προκαλέσει αναταραχή. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, ο επικεφαλής της ομάδας (σ.σ. πρόκειται για τον 40χρονο που πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο) ήταν αρχικά συνέταιρος με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, ωστόσο για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί, επήλθε ρήξη στη μεταξύ τους σχέση.

Εξάλλου, ο 40χρονος περιγράφεται σε δημοσιεύματα στον Τύπο της Βουλγαρίας ως μέλος του οργανωμένου εγκλήματος της γείτονος. Τα εν λόγω δημοσιεύματα θέλουν τον 40χρονο να ενεργούσε υπό τις εντολές ενός υπηκόου Βουλγαρίας με ελληνικό. πάντως. ονοματεπώνυμο και ψευδώνυμο «Τάκης». Ο τελευταίος περιγράφεται σε ντοκιμαντέρ του BBC ως δολοφόνος της εξαφανισμένης βασίλισσας των κρυπτονομισμάτων Ρούγια Ιγκνατόβα, που συγκαταλέγεται στη λίστα του FBI με τους δέκα πλέον καταζητούμενους κακοποιούς διεθνώς, για απάτη με κρυπτονομίσματα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Οι δύο πρώτοι από τους Βουλγάρους συλληφθέντες απολογήθηκαν την Κυριακή ενώπιον του ανακριτή και οι υπόλοιποι χθες. Ολοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο εις βάρος των δύο επιβλήθηκε εγγύηση 500 ευρώ για οπλοκατοχή. Στην κατοχή τους βρέθηκαν πτυσσόμενο κλομπ και σπρέι πιπεριού. Μιλώντας στην «Κ» ο συνήγορός τους Λάζαρος Μηνασίδης υποστήριξε ότι οι εντολείς του ήταν θαμώνες του συγκεκριμένου εστιατορίου, το οποίο είχαν επισκεφθεί ξανά τις ημέρες πριν από την αιματηρή συμπλοκή. Δήλωσε ακόμη ότι αιτία και αφορμή για τον διαπληκτισμό ήταν ότι το εστιατόριο καθυστέρησε την παραγγελία των ανήλικων παιδιών, προκαλώντας την αντίδραση της παρέας των Βουλγάρων. Στις διαμαρτυρίες τους –σύμφωνα με τον υπερασπιστικό τους ισχυρισμό– ο ένας από τους υπαλλήλους απάντησε με αγένεια, γεγονός που πυροδότησε την ένταση.

Αρμόδιες αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ως απάντηση στη βίαιη συμπεριφορά των Βουλγάρων ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κάλεσε σε βοήθεια ομάδα «φουσκωτών». Τα συγκεκριμένα άτομα έκαναν χρήση πυροβόλων όπλων, τραυματίζοντας δύο από τους αλλοδαπούς, τον έναν στο στήθος και τον δεύτερο στο χέρι. Κανένας από τους δύο δεν διατρέχει κίνδυνο ζωής. Τέλος, την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και τη σφράγιση του εν λόγω beach bar αποφάσισε ομόφωνα η δημοτική επιτροπή του Δήμου Κασσάνδρας, σε έκτακτη συνεδρίασή της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT