Ο 80χρονος εμπρηστής με τον Zippo

Πώς οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του – Κατηγορείται για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 80χρονος που κατηγορείται για τρεις απόπειρες και έναν εμπρησμό στα Γλυκά Νερά, την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Βαρνάβα. Συνελήφθη από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) και εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Οδηγήθηκε αρχικά την Κυριακή ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Από την έρευνα της ΔΑΕΕ προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι την 11η Αυγούστου και συγκεκριμένα στο διάστημα από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. ο κατηγορούμενος προσπάθησε ή και κατάφερε να προκαλέσει πυρκαγιά σε συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο της περιοχής των Γλυκών Νερών. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έφθασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις του.

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης περιέγραψαν στην «Κ» ότι ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να διέρχεται με το αυτοκίνητό του από τη συγκεκριμένη γειτονιά των Γλυκών Νερών, καθώς και ότι 1-2 λεπτά μετά τη διέλευσή του ξεσπούσε πυρκαγιά.

Οι τρεις απόπειρες την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς στον Βαρνάβα, τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και τα ευρήματα στο σπίτι του που τον «καίνε».

Οι τρεις πρώτες προσπάθειες του 80χρονου να προκαλέσει πυρκαγιά φέρονται να έγιναν στο διάστημα από τη 1.30 μ.μ. έως τις 2 μ.μ., πριν δηλαδή ξεσπάσει η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής και ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Μέγαρα Αττικής. Η τέταρτη προσπάθεια έγινε στις 8 μ.μ. στην ίδια περιοχή. Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει το αυτοκίνητο του 80χρονου να επιστρέφει στη συγκεκριμένη περιοχή, να ελαττώνει ταχύτητα και στη συνέχεια να αποχωρεί, για να ακολουθήσει 3 λεπτά μετά η εκδήλωση πυρκαγιάς. Πυροσβέστες πήγαν στο σημείο, έσβησαν τη φωτιά και εντόπισαν έναν ανοικτό αναπτήρα Zippo. Χάρη στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις του οχήματος, η ΔΑΕΕ οδηγήθηκε στην ταυτοποίηση του 80χρονου προχωρώντας στη σύλληψή του.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του, από την οποία προέκυψαν ενδιαφέροντα ευρήματα. Στο αυτοκίνητό του, ενδεικτικά, βρέθηκαν κενά μπιτόνια, που σύμφωνα με πηγή της Πυροσβεστικής χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βενζίνης. Στο σπίτι του, αντίστοιχα, τα στελέχη της ΔΑΕΕ εντόπισαν 15 αναπτήρες Zippo, πέντε διαφορετικές και ενεργοποιημένες συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και 210.000 ευρώ σε μετρητά. Οι αξιωματούχοι που χειρίστηκαν την υπόθεση περιγράφουν τον 80χρονο ως μοναχικό άνθρωπο, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε στην ιδιοκτησία του μια βιοτεχνία χαρτικών υλικών. Δεν έχει παιδιά ή συγγενείς, ενώ σχετικά πρόσφατα η σύζυγός του απεβίωσε. Στην περιοχή μάλιστα όπου φέρεται να προκάλεσε πυρκαγιά, ο 80χρονος διέθετε ακίνητο (ιδιοκτησίας της αποβιωσάσης συζύγου του), το οποίο θεωρούσε ότι έχει καταπατηθεί από τρίτους με την ανοχή της τοπικής δημοτικής αρχής. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, την περασμένη Κυριακή, κάτοικος της περιοχής του Νέου Ψυχικού, όπου διαμένει μόνιμα ο 80χρονος, επικοινώνησε με την Πυροσβεστική και κατήγγειλε ότι ο ηλικιωμένος, κατόπιν διαπληκτισμού, είχε προ ενός έτους προκαλέσει πυρκαγιά στην είσοδο πολυκατοικίας με τη χρήση αναπτήρα Zippo. Η συνήγορος του 80χρονου, με την οποία επικοινώνησε η «Κ», δεν θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT