Φιλοπάππου: Η επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών αστέγων από τον λόφο

Φιλοπάππου: Η επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών αστέγων από τον λόφο

Ο εντοπισμός των καταληψιών στον αρχαιολογικό χώρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, έγινε με τη χρήση drones. Τα άτομα που έμεναν εκεί ενημερώθηκαν για τις δομές όπου μπορούν να φιλοξενηθούν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών από τον αρχαιολογικό χώρο στον Λόφο Φιλοπάππου πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την αστυνομία την Τρίτη και την Τετάρτη. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρχε κατάληψη και παραμονή ατόμων στην περιοχή.

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ της δημοτικής Αρχής και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, τονίζεται ότι ανάλογες κοινές δράσεις θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, «ενισχύοντας την ασφάλεια των πολιτών και την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών».

Φιλοπάππου: Η επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών αστέγων από τον λόφο-1
Το κατάλυμα που εντοπίστηκε στου Φιλοπάππου / Δήμος Αθηναίων

«Μετά την πληροφόρηση μέσω δημοσιεύματος για την κατάληψη και παραμονή ατόμων/αστέγων στον αρχαιολογικό χώρο του Λόφου Φιλοπάππου, μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών και της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, προχώρησε άμεσα στην αποκατάσταση του χώρου», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων.

Φιλοπάππου: Η επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών αστέγων από τον λόφο-2
Αεροφωτογραφία με το σημείο της κατάληψης / Δήμος Αθηναίων

Προσθέτει ότι ο εντοπισμός των καταληψιών έγινε με τη χρήση drones, καθώς το αυτοσχέδιο καταφύγιο δεν ήταν σε εμφανές σημείο. 

Φιλοπάππου: Η επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών αστέγων από τον λόφο-3
Πηγή: Δήμος Αθηναίων

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, τα άτομα που παρέμεναν στον χώρο για περισσότερα από τρία χρόνια, απομακρύνθηκαν ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για τις δομές του δήμου που μπορούν να τους φιλοξενήσουν. 

Στη συνέχεια, ο χώρος καθαρίστηκε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT