Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Προσωρινά κρατούμενος ο 80χρονος που συνελήφθη

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Προσωρινά κρατούμενος ο 80χρονος που συνελήφθη

Ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, φέρεται ότι έχει αρνηθεί την κατηγορία του εμπρησμού

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προφυλάκιση του 80χρονου που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας.

Ο 80χρονος, που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση, είναι υπαίτιος, σύμφωνα με τη δικογραφία, για τις 4 εστίες πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά στις 11 Αυγούστου, ημέρα που ξέσπασε και η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα που κατέκαυσε περίπου 100.000 στρέμματα γης.

Στα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή του περιλαμβάνεται βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί να πετά από το αυτοκίνητό του εύφλεκτο υλικό σε τέσσερα σημεία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Κ», ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να διέρχεται με το αυτοκίνητό του από τη συγκεκριμένη γειτονιά των Γλυκών Νερών, καθώς και ότι 1-2 λεπτά μετά τη διέλευσή του ξεσπούσε πυρκαγιά.

Στην έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν κενά μπιτόνια, που σύμφωνα με πηγή της Πυροσβεστικής που μίλησε στην «Κ», χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά βενζίνης. Επίσης, βρέθηκαν 15 αναπτήρες Zippo, πέντε διαφορετικές και ενεργοποιημένες συσκευές κινητών τηλεφώνων, καθώς και 210.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, φέρεται ότι έχει αρνηθεί την κατηγορία του εμπρησμού.

Πριν οι δικαστικοί λειτουργοί αποφασίσουν την προφυλάκισή του, έλαβαν κατάθεση και μάρτυρα υπεράσπισης, που είχε προτείνει ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT