Φωτιά στη Ρόδο: Νέα εστία σε απόσταση 2 χιλιομέτρων

Φωτιά στη Ρόδο: Νέα εστία σε απόσταση 2 χιλιομέτρων

Η νέα πυρκαγιά ελέγχθηκε άμεσα ενώ για το περιστατικό έχει επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ. και το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της δασικής φωτιάς στην περιοχή Μονόλιθος στη Ρόδο, μια νέα πυρκαγιά έγινε αντιληπτή, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το αρχικό μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα αυτή εστία, η οποία εντοπίστηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα, ελέγχθηκε άμεσα, ενώ για το περιστατικό έχουν επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ. και το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις διερευνούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό, καθώς στο σημείο όπου προκλήθηκε η νέα εστία βρίσκεται το δάσος της Κυμισάλας, από τα πιο σημαντικά και παλαιότερα στην περιοχή της Μεσογείου. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές ομάδες και εθελοντές.

Υπενθυμίζεται πως για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Μονόλιθου, κινητοποιήθηκαν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο, επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 11ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα ενώ νωρίτερα, ρίψεις νερού πραγματοποίησαν από αέρος τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT