Παράταση προθεσμίας για τις ενισχύσεις σε πληγείσες επιχειρήσεις Θεσσαλίας και Εβρου

Παράταση προθεσμίας για τις ενισχύσεις σε πληγείσες επιχειρήσεις Θεσσαλίας και Εβρου

Εως και τις 6 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για την αίτηση ενίσχυσης επιχειρήσεων σε Θεσσαλία και Εβρο που επλήγησαν από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές του 2023

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως και τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα «mybusinesssupport», της ΑΑΔΕ, καθώς έως και αυτή την ημερομηνία παρατείνεται η προθεσμία για την αίτηση ενίσχυσης επιχειρήσεων σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 και σε περιοχές της Περιφέρειας Eβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023.

Οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν οικονομικές απώλειες ως συνέπεια των πλημμυρών και των πυρκαγιών, αναμένεται να δημοσιευτούν άμεσα.

Οσον αφορά το ειδικό σχήμα ενίσχυσης για τη Θεσσαλία, θα προχωρήσουν οι ενέργειες για την επίλυση τεχνικών θεμάτων που έχουν προκύψει σε ορισμένους κλάδους.

Συνεπώς, η πλατφόρμα «mybusinesssupport», η οποία λειτουργεί με την υποστήριξη της ΑΑΔΕ, για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης, θα παραμείνει ανοιχτή ως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει ότι «με τα σχήματα ενίσχυσης που θα υλοποιηθούν, συμπληρώνεται το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, όπως είναι τα μέτρα στήριξης της πρώτης αρωγής, της προκαταβολής και της επιχορήγησης που ήδη υλοποιούνται».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT