Χαλκιδική: Από τον Μάιο λειτουργούσε χωρίς άδεια το λούνα παρκ

Χαλκιδική: Από τον Μάιο λειτουργούσε χωρίς άδεια το λούνα παρκ

Ο επιχειρηματίας διατηρούσε και δεύτερο λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Και αυτή η επιχείρηση σφραγίστηκε, καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική, που σκοτώθηκε ένας 19χρονος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της, χωρίς άδεια, στις 15 Μαΐου και ο επιχειρηματίας διατηρούσε και δεύτερο λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Και αυτή η επιχείρηση σφραγίστηκε, καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού καναλιού, επί δώδεκα χρόνια τα δυο λουνα παρκ είχαν κοινή άδεια λειτουργίας.

Ο πατέρας του 19χρονου βρέθηκε για πρώτη φορά στο λούνα παρκ μετά το δυστύχημα. «Να κρατηθούν και να απολογηθούν οι άνθρωποι οι οποίοι μου πήραν το παιδί. Είναι σάπια, αυτά δεν είναι ούτε για 50 κιλά βάρος. Διαπιστώνω ότι ο άνθρωπος που ήρθε για να κάνει την εμπειρογνωμοσύνη έχει πάνω από τρία σακιά με 20 κιλά άμμο, δηλαδή 60 κιλά. Τα παιδιά που βάλανε μέσα ήταν 185 κιλά. Ηταν 2 μέτρα παλικάρια πώς θα τα αντέξει; Από ατσάλι αν ήταν θα λύγιζε από την ταχύτητα. Πώς ηλεκτροδοτήθηκε ο χώρος; Εν γνώσει σίγουρα του Δήμου γιατί δεν περνάει καμία ηλεκτροδότηση στην ελληνική επικράτεια χωρίς την υπογραφή πρώτα του Δήμου», δήλωσε ο πατέρας.

«Οι παραλήψεις και παρατυπίες δεν έχουν να κάνουν μόνο προς το σκέλος της αδειοδότησης… Και με τις προθεσμίες έχουν να κάνουν και με τα πραγματικά ελαττώματα του χώρου και των μηχανημάτων» επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μανδράου.

«Θα είμαστε αρωγοί για να αποδειχθεί αλήθεια το τι συνέβη» υποστήριξε από την πλευρά της η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Η μαρτυρία εργαζόμενου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν ο χειριστής αντιλήφθηκε πως ο 19χρονος είχε εκσφενδονιστεί από το παιχνίδι, τράπηκε σε φυγή χωρίς να σταματήσει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με μαρτυρία εργαζόμενου οι χειριστές δεν είχαν δεχτεί κάποια ειδική εκπαίδευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται το βιβλίο λειτουργίας όπου καταχωρούνται τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης των χειριστών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT