Σύμη: Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες από το Λιμενικό – Νεκρός ένας αλλοδαπός

Σύμη: Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες από το Λιμενικό – Νεκρός ένας αλλοδαπός

Οι χειριστές του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκαν στα οπτικά και ηχητικά σήματα του Λιμενικού και προχώρησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς. Τα στελέχη του Λιμενικού άνοιξαν πυρ για να ακινητοποιήσουν το σκάφος. Μια από τις σφαίρες τραυμάτισε θανάσιμα τον αλλοδαπό επιβάτη

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιστατικό μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και ταχύπλοου που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία με προορισμό τη Σύμη και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αλλοδαπού, σημειώθηκε στις 9 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης, όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο.

Οι χειριστές του, τουρκικής καταγωγής, δεν συμμορφώθηκαν στα σήματα του Λιμενικού, αλλά προχώρησαν σε επικίνδυνους ελιγμούς επιχειρώντας να εμβολίσουν το σκάφος, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το πλήρωμα και τους επιβαίνοντες των δύο σκαφών.

Τα στελέχη του Λιμενικού άνοιξαν πυρ για να ακινητοποιήσουν το σκάφος. Μια από τις σφαίρες τραυμάτισε θανάσιμα επιβάτη με καταγωγή από το Κουβέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο άνδρας που έχασε τη ζωή του πιθανότατα καθόταν κοντά στη μηχανή. 

Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ το ταχύπλοο με τους υπόλοιπους 13 επιβαίνοντες οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σύμης ύποπτο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος.

Το Τ/Χ πολυεστερικό σκάφος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του περιπολικού Λ.Σ. (ΠΛΣ), ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό τη διαφυγή του. Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ, με τη χρήση ηχητικών και οπτικών σημάτων, στα οποία το Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε, εκτελώντας επανειλημμένα ακραία επικίνδυνους ελιγμούς και εμβολίζοντας το ΠΛΣ στην αριστερή πλευρά και συγκεκριμένα πλησίον της θέσης του κυβερνήτη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του πληρώματος του ΠΛΣ.

Προκειμένου αποτραπεί ο άμεσος κίνδυνος για το ΠΛΣ και το πλήρωμά του, πραγματοποιήθηκαν αρχικά προειδοποιητικές βολές χωρίς αποτέλεσμα και ακολούθως στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα που αποσκοπούσαν στην ακινητοποίηση του ταχυπλόου. Κατόπιν της ακινητοποίησης του σκάφους, διενεργήθηκε έλεγχος επί του ταχυπλόου από το πλήρωμα του ΠΛΣ, όπου και διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος άνδρας είχε τραυματιστεί θανάσιμα, πιθανόν από βολίδα.

Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με έτερο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Ρόδου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου στη συνέχεια διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.

Στο Τ/Χ επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (5 ανήλικοι, 8 άντρες, 1 γυναίκα), ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί που αναγνωρίστηκαν ως διακινητές, για παράβαση των αρ. 82 και 83 του Ν. 3386/2005, αρ.25 παρ. 1 εδ. β του Ν. 5038/2023 και 306 του Π.Κ. και κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT