Νέο ωράριο στα ολοήμερα σχολεία

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία φέρνει αλλαγές στο ωράριο αποχώρησης των μαθητών του ολοήμερου σχολείου, που αποφασίστηκαν το προηγούμενο διάστημα από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία φέρνει αλλαγές στο ωράριο αποχώρησης των μαθητών του ολοήμερου σχολείου, που αποφασίστηκαν το προηγούμενο διάστημα από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Στο νηπιαγωγείο καθιερώνεται από αυτή τη χρονιά η δυνατότητα αποχώρησης και στις 17.30, ενώ η πρωινή προσέλευση μπορεί να ξεκινήσει στις 07.45, δυνατότητα που λύνει τα χέρια σε αρκετούς εργαζόμενους γονείς. Επίσης, για τους μαθητές του δημοτικού, προστίθεται φέτος η δυνατότητα αποχώρησης και στις 14.55.

Ο ενιαίος τύπος ολοήμερου νηπιαγωγείου περιλαμβάνει το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε όλους, αφορά όλα τα τμήματα και διαρκεί από τις 08.30 έως τις 13.00, το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα που διαρκεί από τις 13.00 έως τις 16.00 και το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου από τις 13.00 έως τις 17.30. Στο πλαίσιο του προαιρετικού και νέου, αναβαθμισμένου ολοήμερου προγράμματος υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας τμήματος πρόωρης υποδοχής από 07.45 μέχρι 08.30.

Επίσης, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ισχύσουν οι αλλαγές στις ώρες αποχώρησης των μαθητών στο αναβαθμισμένο ολοήμερο δημοτικό. Οι μαθητές δημοτικού που θα παρακολουθούν το πρόγραμμα του αναβαθμισμένου ολοήμερου, θα μπορούν να σχολάνε από αυτό και στις 14.55 με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης. Οσον αφορά τη λειτουργία του απλού ολοήμερου προγράμματος, η αποχώρηση των μαθητών συνεχίζεται και τη φετινή σχολική χρονιά με τα περυσινά δεδομένα: Με τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος (16.00) και με τη λήξη της 2ης ώρας του ολοήμερου προγράμματος (15.00), εφόσον έχει συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη επιλογή από τον γονέα στην αρχική δήλωση εγγραφής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT