Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη

26 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Καλή είναι η εικόνα των πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 26 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, επισημαίνει η Πυροσβεστική, οι 19 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Επίσης, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Μέτωπα υπό ύφεση

Καλή είναι η εικόνα των πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες.

Παιανία Αττικής: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Ανθέων. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.10 και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

Καρέ Ρεθύμνου: Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Ρέθυμνο. Η πυρκαγιά είχε δύο μέτωπα, εξαιτίας εστιών που ξέσπασαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις. Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 36 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα. Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δύο ελικόπτερα. Δεν απειλήθηκαν σπίτια, ωστόσο στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Μίνα Οιτύλου: Ελέγχθηκε το ένα μέτωπο στη φωτιά στην Ανατολική Μάνη, στην περιοχή μεταξύ Αρεόπολης και Γερολιμένα, κοντά στο χωριό Μίνα. Υπάρχει ένα ακόμα μέτωπο που κινείται προς το βουνό, καίει χαμηλή βλάστηση, αλλά δεν απειλεί κανέναν οικισμό ή κάποια περιοχή. Τα εναέρια έχουν σταματήσει τις ρίψεις αλλά θα επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας.

Αγία Τριάδα Καλαμάτας: Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα. Εκαψε 30 στρέμματα αγροτικής έκτασης και έφτασε κυριολεκτικά δίπλα στα σπίτια. Απειλήθηκε όλος ο καταυλισμός, καθώς και οικίες κοντά στο ρέμα της Λαγκάδα της Αγίας Τριάδας.

Χορτιάτης Θεσσαλονίκης: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο πάρκο των κεραιών. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

«Η φωτιά έχει περιοριστεί στον χώρο ενός κοντέινερ και μιας κεραίας και δεν εξαπλώθηκε στο γύρω χώρο. Εχει περιοριστεί», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο διοικητής Π.Υ. Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννης Στεργιούλας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT