Φωτιά στη Φθιώτιδα: Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την εξάπλωση της φωτιάς σε παλιό εγκαταλειμμένο στρατόπεδο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φθιώτιδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Παναγιάς Δομοκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατόρθωσαν να περιορίσουν τα επικίνδυνα μέτωπα της φωτιάς, η οποία νωρίτερα απείλησε το χωριό Παναγιά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης που διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Δομοκού, προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Σημειώνεται πως η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ανέμων και απείλησε το χωριό Παναγιά, χωρίς όμως να φτάσει πολύ κοντά σε σπίτια.

«Πονοκέφαλος» για τη Πυροσβεστική υπήρξε επίσης το γεγονός ότι στα ανατολικά του χωριού βρίσκεται ένα παλιό εγκαταλειμμένο στρατόπεδο, όπου στο παρελθόν υπήρχαν υπαίθρια τοποθετημένα πυρομαχικά. Αν και το στρατόπεδο εδώ και 4 χρόνια είναι κλειστό, η μάχη των πυροσβεστών κράτησε τις φλόγες σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Στην περιοχή πραγματοποίησαν ρίψεις πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο ενώ συνεχίζουν αυτή την ώρα ρίψεις τα δύο PZL που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στο σημείο βρίσκονται 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος από την 4η ΕΜΟΔΕ της Λαμίας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες τόσο από το Δήμο του Δομοκού όσο και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής με τρακτέρ προσπαθούν να δημιουργήσουν από την βόρεια και ανατολική πλευρά του χωριού Παναγιά μια αντιπυρική ζώνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT