Βόλος: Σε εξέλιξη ο καθαρισμός των νερών από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια

Βόλος: Σε εξέλιξη ο καθαρισμός των νερών από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός της θάλασσας στον Βόλο που εδώ και ημέρες παρουσιάζει θλιβερό θέαμα με χιλιάδες ψάρια να επιπλέουν νεκρά στην επιφάνεια. 

Εκσκαφείς από την ξηρά και πλωτό της εταιρείας που ανέλαβε τον καθαρισμό προσπαθούν να απομακρύνουν τα νεκρά ψάρια από το λιμάνι. 

Βόλος: Σε εξέλιξη ο καθαρισμός των νερών από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια-1
Βόλος: Σε εξέλιξη ο καθαρισμός των νερών από τα χιλιάδες νεκρά ψάρια-2

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε σε Εισαγγελία, υπουργεία, Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΟΛΒ και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στον Δήμο Βόλου, κατηγορώντας τους για ανικανότητα και δηλώνοντας ότι ο Δήμος Βόλου δεν έχει καμία ευθύνη για την κρίση με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δεν είναι νέο. Οφείλεται στους χιλιάδες τόνους νερού από την Κάρλα και τις γύρω περιοχές που χύνονται καθημερινά μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό Κόλπο και παρασύρουν χιλιάδες ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό πεθαίνουν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT