Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας διαρρηκτών

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας διαρρηκτών

Οι δράστες φορούν κουκούλες, γάντια και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους - Μετά από μεγάλη επιχείρηση, συνελήφθησαν συνολικά 37 άτομα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση μιας εκ των 14 συμμοριών που εξαρθρώθηκαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται τα μέλη μιας εκ των εγκληματικών οργανώσεων που «ανοίγουν» ένα από τα σπίτια που είχαν βάλει «στόχο».

Οι δράστες φορούν κουκούλες, γάντια και έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ από το συγκεκριμένο σπίτι κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν συνολικά 37 άτομα.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Αττική, Χαλκιδική και στο νησί της Σαντορίνης, όπου έκανε διακοπές ένας από τους κατηγορούμενους. Είχε προηγηθεί η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από την 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

Στις 20.000 σελίδες που αριθμεί η δικογραφία περιλαμβάνονται στο σύνολο 132 άτομα (αρκετά με συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους), εκ των οποίων 21 είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές για άλλες πράξεις.

Ο τρόπος δράσης

Όπως προέκυψε, οι δράστες λειτουργούσαν μεθοδικά και επέλεγαν τους «στόχους» όταν έλειπαν οι ένοικοι ή καταστηματάρχες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι έλεγχαν τα ονόματα στα θυροτηλέφωνα και δρούσαν όταν διαπίστωναν να απουσιάζουν οι ένοικοι για αναψυχή σε ημέρες των ονομαστικών τους γιορτών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον διαρρήξεις αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα έξω από κέντρα δεξιώσεων.

Οι συνομιλίες

Τα μέλη χρησιμοποιούσαν σε πολλές περιπτώσεις στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες κωδικοποιημένες εκφράσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως όταν συζητούσαν να διαρρήξουν κάποια κατοικία έλεγαν «πάμε για βόλτα», ενώ τα σπίτια – «στόχους» τα αποκαλούσαν «κοπέλες» και τα κλεμμένα κοσμήματα «κόκκινα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT