Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της κατάληψης Libertatia

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της κατάληψης Libertatia

Η εισαγγελέας ζήτησε να διενεργηθεί από την αρμόδια πολεοδομική αρχή επιτόπια αυτοψία ως προς τις φερόμενες αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερα αφέθηκαν, με εντολή εισαγγελέα, τα 11 άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση της Τετάρτης σε διατηρητέο κτίριο επί της λεωφόρου Στρατού στη Θεσσαλονίκη. Στο κτίριο, επί σειρά ετών, στεγαζόταν κατάληψη με την ονομασία «Libertatia». 

Οι συλληφθέντες ήταν επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 33 έτη, και σύμφωνα με την αστυνομία εκτελούσαν παράνομες οικοδομικές εργασίες εντός του κτιρίου. Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράνομες οικοδομικές εργασίες και παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων σε διατηρητέο κτίριο.

Προκειμένου να αξιολογηθεί η ποινική τους μεταχείριση, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζήτησε, μεταξύ άλλων, να διενεργηθεί από την αρμόδια πολεοδομική αρχή επιτόπια αυτοψία ως προς τις φερόμενες αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες και να επισυναφθούν υπουργικές αποφάσεις που χαρακτηρίζουν το κτίριο διατηρητέο.

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018. Εκτοτε άτομα που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο επιχειρούν, κατά καιρούς, την επισκευή του, εκτελώντας διάφορες εργασίες.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της κατάληψης Libertatia-1
Σφράγιση της εισόδου του κτιρίου / ΙΝΤΙΜΕ

Ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις στο κτίριο είχαν γίνει κατά το παρελθόν, οδηγώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις. Μετά την αστυνομική επιχείρηση της Τετάρτης, η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε με λαμαρίνες την είσοδο του κτιρίου ενώ στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT