Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για φωτιά σε εργοστάσιο από οργάνωση για «την απευλευθέρωση των ζώων»

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για φωτιά σε εργοστάσιο από οργάνωση για «την απευλευθέρωση των ζώων»

«Χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευθύνη για τη φωτιά που ξέσπασε πριν μερικές ημέρες σε εργοστάσιο επεξεργασίας τροφίμων στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης ανέλαβε οργάνωση η οποία αυτοαποκαλείται ως Μέτωπο της Απελευθέρωσης των Ζώων (Μ.Α.Ζ.). 

Η φωτιά στην έδρα της εταιρείας «ΑΒΓΑ ΤΣΑΚΙΡΗ Α.Ε.» ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της 22ας Αυγούστου. 

Η οργάνωση σε σχετική ανακοίνωση για τον εμπρησμό δηλώνει ότι «δεν είστε επιχειρηματίες» αλλά «δολοφόνοι εκατομμυρίων ζώων».

«Χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη […] Σε ένα κόσμο που η εξόντωση των ανυπεράσπιστων (ζώων) αποτελεί κανονικότητα, εμείς αρνούμαστε να είμαστε μέρος της. Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση. 

Η οργάνωση κάνει λόγο για «ανυποχώρητο αγώνα» μέχρι να κλείσει «και το τελευταίο Αουσβιτς των ζώων» και απειλεί ότι «αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT