Βόλος: «Υγειονομική βόμβα η ταφή των νεκρών ψαριών, συνιστάται η καύση»

Βόλος: «Υγειονομική βόμβα η ταφή των νεκρών ψαριών, συνιστάται η καύση»

Την καύση των νεκρών ψαριών που έχουν κατακλύσει τον Παγασητικό συνέστησε ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Φυτιάνος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα νεκρά ψάρια που έχουν κατακλύσει τον Παγασητικό κόλπο, στην περιοχή του Βόλου, μίλησε ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Φυτιάνος.

«Θα το χαρακτήριζα σαν μια τοπική περιβαλλοντική καταστροφή. Υπάρχουν συνέπειες και περιβαλλοντικές και κοινωνικές. Εχουν πληγεί άτομα που ασχολούνται με τον τουρισμό και με την εστίαση. Τα νεκρά ψάρια αρχίζουν και αποσυντίθενται στο νερό, λίγο αργότερα από ότι στη στεριά. Από τη στιγμή που αποσυντίθενται αρχίζουν και αναπτύσσονται μικροοργανισμοί», τόνισε ο ειδικός.

Παράλληλα εμφανίστηκε αρνητικός τόσο στο κολύμπι σε αυτά τα νερά όσο και στο αν συνιστάται η ταφή των νεκρών ψαριών. 

«Με τίποτα. Εκτός από το κολύμπι και για την αλιεία πρέπει να υπάρχουν σαφείς αποφάσεις, κατόπιν ελέγχων, αν θα μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι η αλιεία. Παράλληλα η ταφή των ψαριών αποτελεί μια υγειονομική βόμβα, αυτά αποσυντίθενται και με τα νερά των βροχών καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Συνιστάται η καύση, τέτοιος καυστήρας υπάρχει στη Λάρισα. Ταφή σε καμία περίπτωση», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ3 και πρόσθεσε:

«Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι είπαν δε δούλευε το αντλιοστάσιο της Πέτρας, για αυτό και δεν μπορούσαν να κλείσουν το θυρόφραγμα. Μέσα σε ένα βράδυ βρέθηκαν όμως και τα χρήματα και είπαν ότι θα το κλείσουν. Δρούμε κάπως στη χώρα μας, πυροσβεστικά». 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT