Βόλος: Τοποθετήθηκε και δεύτερο πλέγμα για την συγκράτηση των νεκρών ψαριών

Βόλος: Τοποθετήθηκε και δεύτερο πλέγμα για την συγκράτηση των νεκρών ψαριών

Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνεχίζουν τη συλλογή νεκρών ψαριών τόσο από τον χείμαρρο Ξηριά όσο και από τη θάλασσα - Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Μπέου και Κουρέτα

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση τοποθέτησης και δεύτερου πλέγματος στήθηκε σήμερα το πρωί στον Ξηριά λίγο πριν την εκβολή του στον Παγασητικό για τη συγκράτηση των νεκρών ψαριών που πλέον εκτείνονται σε μία απόσταση 150-200 μέτρα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, επί τόπου επιχειρούν τρία μεγάλα μηχανήματα ενώ από φορείς που στόχο έχουν την προστασία του Παγασητικού επισημαίνεται η ανάγκη περισσότερο μηχανημάτων και σκαφών για την έγκαιρη απομάκρυνση των νεκρών ψαριών, τόσο από τον Παγασητικό και τις ακτές, όσο και από τον Ξηριά, φοβούμενοι μια καταιγίδα που πιθανόν να προκαλέσει πλημμυρικά προβλήματα στο χείμαρρο.

Την ίδια στιγμή, συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνέχιζαν και χθες τη συλλογή νεκρών ψαριών τόσο από τον χείμαρρο Ξηριά όσο και από τη θάλασσα. 

Βόλος: Τοποθετήθηκε και δεύτερο πλέγμα για την συγκράτηση των νεκρών ψαριών-1
ΙΝΤΙΜΕ

Προς το παρόν, δεν υπάρχει εκτίμηση ως προς το διάστημα που θα χρειαστεί για την απομάκρυνση των νεκρών ψαριών, με τη δυσοσμία στην περιοχή να είναι πολύ έντονη. Επίσης, εκκρεμούν και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τα αίτια θανάτου τους.

Σημειώνεται ότι κατεπείγουσα έρευνα για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, προβάλλοντας τη ζημιά που έχει υποστεί η τοπική οικονομία.

Σημείο ταφής

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», η ταφή ή όχι των ψαριών στον Ξηριά αποτέλεσε και την αιτία για τη νέα σύγκρουση ανάμεσα στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα. Ο κ. Μπέος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο στο οποίο βρίσκεται στο σημείο ταφής των ψαριών. «Ο Κουρέτας και η συμμορία του θάβουν τα ψάρια 500 μέτρα από τον Βόλο», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τον κ. Κουρέτα «πολιτικό απατεώνα», «ξεφτιλισμένο» και πολλά ακόμη. Μάλιστα, ο κ. Μπέος προχώρησε σε μήνυση κατά του εργολάβου που, όπως ισχυρίζεται, επιχείρησε να θάψει τα ψάρια κοντά στη γέφυρα Διμηνιού. «Ακόμη μια μεγάλη παράσταση θεάτρου είδαμε αυτές τις ημέρες από τον Αχιλλέα Μπέο. Πάντα πίστευα ότι από τύχη βρέθηκε στην αυτοδιοίκηση, αλλά σήμερα πείστηκα ότι το θέατρο έχασε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή», απάντησε με δήλωσή του ο κ. Κουρέτας. «Απορώ πώς οι Βολιώτες ανέχονται ακόμη τη διαστρέβλωση της αλήθειας από έναν άνθρωπο που κυκλοφορεί στο σκοτάδι με μπερέ για να μη λάμπει η καράφλα του και τη μέρα ντύνεται δήμαρχος». Οπως υποστήριξε, το μηχάνημα δεν επρόκειτο να θάψει τα νεκρά ψάρια στον Ξηριά, καθώς η Περιφέρεια έχει συμβληθεί με εταιρεία για τη διαχείρισή τους (καύση σε κλιβάνους). «Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η μήνυση του Μπέου μιλάει για περιβαλλοντικό έγκλημα. Ποιος; Ο μπροστινός του LNG στον Παγασητικό», κατέληξε.

Από τα πυρά του κ. Μπέου δεν ξέφυγε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Οπως υποστήριξε, η Εισαγγελία δεν ασχολήθηκε με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο ίδιος τον Σεπτέμβριο του 2023. «Ενα χρόνο δεν έκανε τίποτα. Τώρα ξυπνήσατε; Οταν κάνει μήνυση κανένας χασοδίκης, αμέσως ενεργοποιείστε», ανέφερε. Στράφηκε, τέλος, και κατά του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Λιμεναρχείου, που ζήτησαν να συμβάλει με τις δικές του ενέργειες, χαρακτηρίζοντάς τους «κοπρίτες».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT