Νέα Μάκρη: Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση – Αναζητείται ένας ανήλικος

Νέα Μάκρη: Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση – Αναζητείται ένας ανήλικος

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πρόκληση έξι πυρκαγιών, καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών. Σε βάρος τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 ευρώ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο ατόμων για εμπρησμό από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή της Νέας Μάκρης, προχώρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ αναζητείται ένας ανήλικος.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού, για πρόκληση πυρκαγιών στις 12 Μαΐου, 24 Ιουνίου, 10 Ιουλίου και 8 Αυγούστου, καθώς και για δύο πυρκαγιές την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης για δύο απόπειρες εμπρησμών στις 8 και στις 31 Αυγούστου. Πρόκειται για έναν 61χρονο και μία 50χρονη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του 17χρονου γιου της συλληφθείσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους καταγγελίες και διαμαρτυρίες κατοίκων, καθώς και σχετικό βιντεοληπτικό υλικό.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 ευρώ.

Ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

«Συνελήφθησαν χθες, 2 Σεπτεμβρίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ένας (1) ημεδαπός και μια (1) ημεδαπή, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ αναζητείται ακόμη ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 12-05-2024, στις 24-06-2024, στις 10-07-2024, στις 08-08-2024 και για δύο (2) πυρκαγιές στις 01-09-2024, καθώς και για δύο (2) απόπειρες εμπρησμών στις 08 και στις 31-08-2024, στην περιοχή της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα Αττικής. Στους ανωτέρω δύο (2) συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 €. Οι δύο (2) συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην κ. Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να απολογηθούν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT