Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Τι κατέγραψαν οι κάμερες – Οι κινήσεις του γιατρού

Εμπρησμοί στη Νέα Μάκρη: Τι κατέγραψαν οι κάμερες – Οι κινήσεις του γιατρού

Ντοκουμέντα από βιντεοληπτικό υλικό, σχετικά με τη δραστηριότητα του 61χρονου που συνελήφθη μαζί με μία γυναίκα για εμπρησμούς από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση. Αναζητείται ο ανήλικος γιος της 50χρονης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντοκουμέντα από βιντεοληπτικό υλικό, σχετικά με τη δραστηριότητα του 61χρονου που συνελήφθη μαζί με μία γυναίκα για εμπρησμούς από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στην περιοχή της Νέας Μάκρης, εξετάζουν οι Αρχές.

Οι δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, ενώ αναζητείται επίσης ο ανήλικος γιος της 50χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος, ο οποίος είναι ιατρός με ειδικότητα ορθοπεδικού, αποτυπώνεται σε βίντεο να μετακινεί το όχημά του, που είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, κάθε φορά που εκδηλωνόταν φωτιά.

Παράλληλα, στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναζητούν τον 16,5 ετών γιο της συλληφθείσας, ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιές, κοντά στο σπίτι που διέμενε η οικογένεια.

Γείτονας τον έχει αναγνωρίσει, υποστηρίζοντας ότι τον είδε να ανάβει φωτιά σε ξερά χόρτα. Μέχρι στιγμής, ο ανήλικος διαφεύγει της σύλληψης.

Νωρίτερα, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

«Συνελήφθησαν χθες, 2 Σεπτεμβρίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ένας ημεδαπός και μια ημεδαπή, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ανήλικος ημεδαπός, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε ξηρά χόρτα, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 12-05-2024, στις 24-06-2024, στις 10-07-2024, στις 08-08-2024 και για δύο πυρκαγιές στις 01-09-2024, καθώς και για δύο απόπειρες εμπρησμών στις 08 και στις 31-08-2024, στην περιοχή της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα Αττικής. Στους ανωτέρω δύο συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 €. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην κ. Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να απολογηθούν».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT