Αγγλόφωνες σπουδές στο Παν. Μακεδονίας

Αγγλόφωνες σπουδές στο Παν. Μακεδονίας

Εναρξη λειτουργίας του πρώτου στην Ελλάδα ξενόγλωσσου προπτυχιακού στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, από τα μέσα Οκτωβρίου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης

Ενα σημαντικό βήμα εξωστρέφειας κάνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μπαίνοντας στον τομέα των αγγλόφωνων προπτυχιακών προγραμμάτων με δίδακτρα, που απευθύνεται αποκλειστικά σε ξένους φοιτητές.

Χθες η ηγεσία του ιδρύματος εξήγγειλε επισήμως (η «Κ» είχε αναφερθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν στο θέμα) την έναρξη λειτουργίας του πρώτου στην Ελλάδα ξενόγλωσσου προπτυχιακού στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική –«BSc in Accounting and Finance» ο τίτλος του– το οποίο θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη από τα μέσα του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ίδρυμα, το πρόγραμμα έχει ήδη προσελκύσει περίπου 60 φοιτητές από Αγγλία, Τουρκία, Αίγυπτο και χώρες της Αφρικής και της Ασίας, ενώ δέκα εξ αυτών έχουν ήδη εγγραφεί και πλήρωσαν τα δίδακτρά τους, τα οποία ανέρχονται σε 4.200 ευρώ κατ’ έτος.

Παράλληλα, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, που οργανώνει το αγγλόφωνο πρόγραμμα, έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία πιστοποίησής του από διεθνείς επαγγελματικούς οργανισμούς.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι οκτώ εξάμηνα, που περιλαμβάνουν τη συγγραφή της πτυχιακής εργασίας. Το πρόγραμμα οδηγεί στην απονομή 240 πιστωτικών μονάδων ECTS. Επίσης, οι φοιτητές του έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης, συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+, εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας (επιπέδου Β2), απόκτησης πιστοποιητικού γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ τους παρέχεται και η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης. Στο πρόγραμμα λειτουργεί, μεταξύ άλλων, ο θεσμός του συμβούλου σπουδών, ενώ μέριμνα έχει ληφθεί για φοιτητές με ειδικές ανάγκες.

Οπως υπογράμμισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, το ελκυστικό αντικείμενό του, καθώς και ότι στελεχώνεται με αξιολογότατο διδακτικό προσωπικό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που είναι διεθνώς καταξιωμένο. Τέλος, το κόστος του είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, λαμβάνοντας υπόψη και τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης σε άλλες χώρες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT