ΕΛ.ΑΣ.: 17.835 τροχαίες παραβάσεις το καλοκαίρι στην Αττική

ΕΛ.ΑΣ.: 17.835 τροχαίες παραβάσεις το καλοκαίρι στην Αττική

Στο επίκεντρο των αστυνομικών ελέγχων, οι οποίοι ανήλθαν σε 52.415 το διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου, βρέθηκε η αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας. Οι κυριότερες παραβάσεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βεβαίωση 17.835 παραβάσεων που σχετίζονται με τους κανόνες οδικής ασφάλειας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Στο επίκεντρο των αστυνομικών ελέγχων, οι οποίοι ανήλθαν σε 52.415 το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου, βρέθηκε η αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 17.835 παραβάσεις, οι 8.840 αφορούσαν σε μη χρήση προστατευτικού κράνους και 2.460 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 117 παραβάσεις σχετικά με επικίνδυνους ελιγμούς και ακόμα 80 για «επίδειξη ικανότητας», με σκοπό τον εντυπωσιασμό.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, επιβλήθηκαν πρόστιμα για 3.013 περιπτώσεις στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης καθώς και για 678 περιπτώσεις στέρησης συμβολαίου ασφάλισης.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν 516 παραβάσεις για χρήση κινητού και 547 παραβάσεις για έλλειψη κατάλληλου σιγαστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο επτάμηνο του 2024, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων αυξήθηκε κατά 21%.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT