Κ. Πιερρακάκης: Μια ημέρα αποβολή για εμφανή κατοχή και χρήση κινητού από μαθητή

Κ. Πιερρακάκης: Μια ημέρα αποβολή για εμφανή κατοχή και χρήση κινητού από μαθητή

Ο υπουργός Παιδείας τονίζει ότι η διαφορά με τη νέα νομοθεσία είναι οι συνέπειες για τους μαθητές που χρησιμοποιούν κινητό. Προβλέπεται αλλαγή σχολείου όταν κάποιος βιντεοσκοπεί.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλαίσιο των συνεπειών για τους μαθητές που κατέχουν φανερά και χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα στο σχολείο επισήμανε ο υπουργός Παιδείας. Τόνισε ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που τίθεται σε εφαρμογή από αυτή τη σχολική χρονιά, τα παιδιά που κατέχουν και χρησιμοποιούν φανερά το κινητό τους στο σχολείο θα αποβάλλονται για μία μέρα, ενώ όποιος βιντεοσκοπεί θα αλλάζει σχολείο.

Μιλώντας στο ERTNEWS, o Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του μπούλινγκ συνδέοντάς το και με το ζήτημα της απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

«Ασχοληθήκαμε πολύ με το μπούλινγκ», είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε:

«Βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί ουσιαστικά το μπούλινγκ στα σχολεία. Απαξ και βιντεοσκοπηθεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του -όπως έχει προκύψει σε περιστατικά τα οποία έχουν έρθει στην προσοχή μας- μαθητής ή μαθήτρια που βιντεοσκοπεί, θα αλλάζει σχολείο».

Οσον αφορά τους νέους κανονισμούς, είπε ότι με τη νέα νομοθεσία αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι συνέπειες και οι ποινές:

«Υπήρχε και παλιά μια εγκύκλιος που απαγόρευε τα κινητά τηλέφωνα (που την είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας). Δεν υπήρχε πλαίσιο συνεπειών. Αυτή είναι η αλλαγή που κάνουμε. Ετσι, στην εμφανή κατοχή και χρήση προβλέπεται η ποινή της μιας μέρας αποβολή».

Πηγή: ertnews.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT