Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν η 50χρονη και ο γιος της για τους εμπρησμούς

Νέα Μάκρη: Προφυλακίστηκαν η 50χρονη και ο γιος της για τους εμπρησμούς

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο 61χρονος ιατρός που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους η 50χρονη μητέρα και ο ανήλικος γιος της που κατηγορούνται για «μπαράζ» εμπρησμών στη Νέα Μάκρη.

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο 61χρονος ιατρός που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση.

Οι συλλήψεις του 61χρονου και της 50χρονης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) της Πυροσβεστικής, ενώ σε βάρος τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.320 ευρώ.

Η δικογραφία αφορά στην πρόκληση έξι πυρκαγιών, στις 12 Μαΐου, 24 Ιουνίου, 10 Ιουλίου και 8 Αυγούστου, καθώς και δύο πυρκαγιές την 1η Σεπτεμβρίου. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης για δύο απόπειρες εμπρησμού, στις 8 και στις 31 Αυγούστου.

Στην πρόκληση των πυρκαγιών φέρεται να εμπλέκεται και ο ανήλικος, ο οποίος παρουσιάστηκε το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας.

Για τους τρεις τους, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, μετά από στοιχεία της Πυροσβεστικής, από τα οποία φαίνεται να προκύπτει πως οι επίμαχες φωτιές ξεσπούσαν μετά από διαφωνίες των κατηγορουμένων με γείτονες τους, στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλες οι φωτιές ξεσπούσαν τα ξημερώματα, ανάμεσα στις 03.00 – 04.00.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος, ο οποίος είναι ιατρός με ειδικότητα ορθοπεδικού, αποτυπώνεται σε βίντεο να μετακινεί το όχημά του, που είχε σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, κάθε φορά που εκδηλωνόταν φωτιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT