Πυρκαγιά στην Αττική: Καταβλήθηκε η νέα πληρωμή πρώτης αρωγής

Πυρκαγιά στην Αττική: Καταβλήθηκε η νέα πληρωμή πρώτης αρωγής

Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 731.410 ευρώ σε 162 δικαιούχους

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η δεύτερη καταβολή πρώτης αρωγής σε πληγέντες από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου στην Αττική.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 184.627 ευρώ πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 47 δικαιούχων, μετά την υποβολή των πρώτων αιτήσεων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Αναλυτικά, καταβλήθηκαν 164.627 ευρώ σε 41 ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ διενεργήθηκε επίσης πληρωμή, ύψους 20.000 ευρώ, σε έξι επιχειρήσεις.

Συνολικά, την τρέχουσα εβδομάδα, έχουν καταβληθεί 731.409 ευρώ σε 162 δικαιούχους. Η διαδικασία των διασταυρώσεων των στοιχείων που υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, θα συνεχιστεί ανάλογα με την πορεία υποβολής νέων αιτήσεων, ώστε να ακολουθήσουν νέες καταβολές.

Σημειώνεται πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο arogi.gov.gr για τη χορήγηση ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής από ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων και πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης από πληγείσες επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, έχει παραταθεί ως την 30η Σεπτεμβρίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT