Κύκλωμα εκβιαστών: «Ο Τόνυ στη Μύκονο και άλλοι φουσκωτοί» – Τι κατέθεσαν οι μαγαζάτορες

Κύκλωμα εκβιαστών: «Ο Τόνυ στη Μύκονο και άλλοι φουσκωτοί» – Τι κατέθεσαν οι μαγαζάτορες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Τόνυ έχει κατέβει στη Μύκονο και πάει με φουσκωτούς στα μαγαζιά και παίρνει προστασία. Πριν περίπου δύο μήνες, στην αρχή της σεζόν πήγαν σε μαγαζιά της Ανω Μέρας και είπαν στους μαγαζάτορες ότι αυτοί θα είναι εκεί και ζήτησαν 5.000 ευρώ “προστασία” για όλη την σεζόν», ήταν η πληροφορία που έφτασε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στις αρχές του περασμένου μήνα. 

Επιπλέον, πηγή ανέφερε ότι σε περίπτωση που κάποιος μαγαζάτορας τους προωθούσε να αναλάβουν την προστασία και σε άλλο μαγαζί, τους μείωναν την τιμή στο μισό.

Οι αστυνομικοί αφού ταυτοποίησαν τα πρόσωπα που αναφέρονταν στην καταγγελία, τα παρακολούθησαν και επιβεβαίωσαν την δράση τους. 

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, που όπως προέκυψε ήταν ο αρχηγός, ο υπαρχηγός αλλά και δύο «εισπράκτορες». 

Μάλιστα, ο αρχηγός με το προσωνύμιο «Τόνυ» φαίνεται να ήταν προϊδεασμένος για τις ανακριτικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αρχές και έτσι ήταν αρκετά προσεκτικός στις κινήσεις του. Πραγματοποιούσε τις επικοινωνίες του είτε δια ζώσης είτε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.

«Πέντε φουσκωτοί με τρομακτική φυσιογνωμία»

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων σε Μύκονο, Γλυφάδα και Αλιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους ιδιοκτήτες καταστήματος της Μυκόνου φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι τέλη Ιουνίου 2024 πήγαν στο κατάστημά του, περίπου πέντε μυώδεις μπράβοι, με «τρομακτική φυσιογνωμία» και αφού γευάτισαν, τον πλησίασε ένας από αυτούς, ο οποίος του συστήθηκε με το όνομα «Τόνυ» και απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού περίπου 8.500 ευρώ για «προστασία».

Ενας δεύτερος ιδιοκτήτης καταστήματος του νησιού, φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ο ιδιοκτήτης γειτονικού μαγαζιού του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα έρχονταν στο νησί «μπράβοι από την Ηλιούπολη, που θα πουλούσαν προστασία σε πολλά μαγαζιά» και ότι δεν θα μπορούσε να τους αποφύγει, καθώς κι εκείνος πλήρωνε χρήματα. 

Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα χρέωνε τα καταστήματα που βρίσκονταν στο νησί των ανέμων με τη σεζόν, ενώ τα καταστήματα που βρίσκονταν στην Αττική, σε μηνιαία βάση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT