Αττική: Απάτες με fake ενοικιάσεις ακινήτων – Συνελήφθη 49χρονος

Αττική: Απάτες με fake ενοικιάσεις ακινήτων – Συνελήφθη 49χρονος

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις απάτης, ενώ το παράνομο όφελος υπολογίζεται σε ποσό άνω των 59.000 ευρώ. Ταυτοποιήθηκαν τρεις συνεργοί. Πώς δρούσε ο 49χρονος

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντεκα περιπτώσεις απάτης, με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερίσματος, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη ενός 49χρονου και στην ταυτοποίηση τριών συνεργών του.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μαρούσι, ενώ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το παράνομο όφελος που αποκόμισε ο 49χρονος, που κατηγορείται για απάτες και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, ανέρχεται σε ποσό άνω των 59.000 ευρώ.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τρία άτομα συνέδραμαν σε τουλάχιστον μία περίπτωση τον 49χρονο, με στόχο την εξαπάτηση ενοικιαστών – θυμάτων του.

Πώς δρούσε ο 49χρονος

Τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024, ο συλληφθείς προέβαινε σε βραχυχρόνια μίσθωση διαμερισμάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Παράλληλα, πρόβαλε τα διαμερίσματα με σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας.

Αφού ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές – θύματά του, αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας.

Προκειμένου να πείσει τα θύματά του, συνέτασσε πλαστά μισθωτήρια συμφωνητικά κατοικίας και εν συνεχεία διέκοπτε την επικοινωνία μαζί τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρέδιδε τα κλειδιά των διαμερισμάτων στα θύματα, τα οποία λίγες μέρες αργότερα γίνονταν αντιληπτοί από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να κατοικούν στα διαμερίσματα.

Αττική: Απάτες με fake ενοικιάσεις ακινήτων – Συνελήφθη 49χρονος-1
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη μέχρι σήμερα προανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, σε 11 περιπτώσεις απάτης που έχουν εξιχνιασθεί, απέσπασε συνολικά 59.716 ευρώ από τα θύματά του. Σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν επίσης δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές φυλάκισης 8 μηνών και 3 ετών αντίστοιχα, για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Μετά από έρευνα στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις, πλήθος προτύπων μισθωτήριων συμβολαίων, το ποσό των 2.075 ευρώ και
τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ διερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT