Υπ. Παιδείας: Προς επαναφορά το επίδομα εξετάσεων

Υπ. Παιδείας: Προς επαναφορά το επίδομα εξετάσεων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης

Το επίδομα εξετάσεων, ύψους 500 ευρώ, επιδιώκει να επαναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τους 4.000 υπαλλήλους του. Πρόκειται για επίδομα που είχε καταργηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 2000. Ετσι «έκλεισε» το μέτωπο των διοικητικών υπαλλήλων που απειλούσαν με κινητοποιήσεις κατά την έναρξη, αύριο, της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, σε συνάντησή της με το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανακοίνωσε ότι η ηγεσία υπέβαλε αίτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) για την επαναχορήγηση του επιδόματος εξετάσεων σε όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του και για ποσό εφάπαξ ετήσιας καταβολής 500 ευρώ. Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας υπέβαλε αίτημα στο ΓΛΚ για τη διεύρυνση του κινήτρου απόδοσης και ανταμοιβής σε όλες τις Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Το κίνητρο απόδοσης έως τώρα δινόταν μόνο σε κάποιες Υπηρεσίες – Διευθύνσεις και το ύψος του αυξομειωνόταν ανάλογα με το πόσες και ποιες Διευθύνσεις επέλεγε η ηγεσία. Βασικό κριτήριο για την απόδοσή του είναι κατά πόσο μια Διεύθυνση υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική.

Επίσης, η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύθηκε για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος με τις τοποθετήσεις διοικητικών υπαλλήλων στις σχολικές μονάδες – σήμερα υπάρχουν περί τους 250 διοικητικούς υπαλλήλους που υπηρετούν σε σχολεία, ενώ η κ. Μακρή δήλωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να εξυπηρετηθεί η ανάγκη συμμετοχής των παιδιών σε κατασκηνώσεις. Κατόπιν τούτων το συμβούλιο της ΠΟΣΥΠ, με ομόφωνη απόφασή του, ανέστειλε την κινητοποίηση για αύριο, ώστε να δοθεί στην ηγεσία ο απαραίτητος χρόνος για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT