Συναγερμός στην Αχαρνών – Ανδρας απειλεί να προκαλέσει έκρηξη με φιάλη υγραερίου

Συναγερμός στην Αχαρνών – Ανδρας απειλεί να προκαλέσει έκρηξη με φιάλη υγραερίου

ΕΚΑΜ, Πυροσβεστική και διαπραγματευτής στο σημείο - Ο 28χρονος με καταγωγή από την Παλαιστίνη νωρίτερα απειλούσε να πέσει από τον έκτο όροφο - Εκκενώθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην οδό Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας, όπου ένας άνδρας βρίσκεται σε μπαλκόνι του έκτου ορόφου πολυκατοικίας και απειλεί ότι θα προκαλέσει έκρηξη με φιάλη υγραερίου ή ότι θα πέσει στο κενό.

Συναγερμός στην Αχαρνών – Ανδρας απειλεί να προκαλέσει έκρηξη με φιάλη υγραερίου-1

Στο σημείο έχουν μεταβεί η ΕΚΑΜ, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ.

Δεύτερο περιστατικό

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για 28χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος είχε προκαλέσει παρόμοιο περιστατικό και πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις 3 Σεπτεμβρίου είχε απειλήσει να πέσει στο κενό από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας κοντά στην Πλατεία Βάθη (Μάγερ και Μαίζωνος). 

Είχε ακολουθήσει και τότε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., με στελέχη των ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ, αλλά και διαπραγματευτή να σπεύδουν στο σημείο. Μάλιστα, ο 28χρονος τότε είχε επιθετεί και τραυματίσει έναν Ιρακινό, μεταφραστή του διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ.  

Τελικά, οι Αρχές τον οδήγησαν στο ΑΤ Ομόνοιας και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί. 

Συνεχίζεται η επιχείρηση

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στελέχη της ΕΚΑΜ σκοπεύουν να εισέλθουν στο κτίριο και να του παράσχουν τρόφιμα.

Ακόμη, οι Αρχές απομακρύνουν σταθμευμένα αυτοκίνητα κάτω από το κτίριο προκειμένου να τοποθετήσουν ειδικό στρώμα προστασίας σε περίπτωση που ο άνδρας επιχειρήσει να πέσει στο κενό.

Λόγω της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αχαρνών από την οδό Μάρνη έως την οδό Στουρνάρη.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο εκκενώθηκε.

 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT