Αδριανούπολη: Περιστατικό με πυροβολισμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Αδριανούπολη: Περιστατικό με πυροβολισμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Ελληνας υπήκοος φέρεται να επιτέθηκε σε Τούρκους αστυνομικούς οι οποίοι τον πυροβόλησαν στο πόδι και τον συνέλαβαν. Αναφορές ότι πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένο άτομο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι τουρκικές Αρχές, ένας Ελληνας οδηγός φέρεται να τραυμάτισε έναν Τούρκο υπήκοο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα στον συνοριακό σταθμό στα Υψαλα. Επειτα από το εν λόγω συμβάν, ο Ελληνας οδηγός λέγεται πως βγήκε από το όχημά του και πως κινήθηκε προς την πλευρά όπου βρίσκονταν Τούρκοι αστυνομικοί κρατώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα, σαν προειδοποίηση, αλλά ο Ελληνας οδηγός δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα εκείνοι να τον πυροβολήσουν στο δεξί πόδι και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Αδριανούπολης, ο κρατούμενος Ελληνας υπήκοος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου, όπως αναφέρεται, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο τραυματίας Τούρκος υπήκοος επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι για το θέμα είχε λεπτομερή ενημέρωση ο Ελληνας πρόεδρος στην Αδριανούπολη αλλά και η ελληνική πλευρά μέσω του Κοινού Κέντρου Επαφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» τις οποίες δείχνουν να επιβεβαιώνουν και οι δύο πλευρές, η ελληνική και η τουρκική, ο Ελληνας που συνελήφθη έχει ιστορικό ψυχιατρικών διαταραχών.

 

«Εμπλοκή σε παρόμοιο περιστατικό και στην Κύπρο»

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους ο εν λόγω άνδρας φέρεται να έχει προκαλέσει παρόμοιο περιστατικό στην πράσινη γραμμή της Κύπρου, ενώ έχει σημανθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και για συμβάν στην περιοχή της Κατερίνης. Το συμβάν ωστόσο δεν αξιολογείται ως σοβαρό.

Από το ΥΠΕΞ σημειώνουν ότι ο άνδρας νοσηλεύεται τραυματισμένος δίχως η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο, καθώς και ότι υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στις διπλωματικές αρχές Ελλάδας και Τουρκίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT