Στη φυλακή 46χρονος που κατηγορείται για 9 ένοπλες ληστείες σε 20 ημέρες

Στη φυλακή 46χρονος που κατηγορείται για 9 ένοπλες ληστείες σε 20 ημέρες

Εχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε ληστείες στις περιοχές Αχαρνές, Αγιος Στέφανος, Ανοιξη, Αγιοι Ανάργυροι, Κηφισιά, Ζεφύρι και Ανω Λιόσια, με όφελος που ανέρχεται σε 13.345 ευρώ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 46χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Μενίδι και κατηγορείται ότι διέπραξε εννέα ένοπλες ληστείες και μία απόπειρα, σε περιοχές της βορειοανατολικής και δυτικής Αττικής.

Σε βάρος του κατηγορούμενου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ο 46χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, απ’ όπου παραπέμφθηκε σε ανάκριση και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο συληφθείς διέπραξε εννέα ένοπλες ληστείες καταστημάτων, κυρίως φαρμακείων, μέσα σε διάστημα 20 ημερών, από 14 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου.

Πώς δρούσε

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος «επιχειρούσε» κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Αφού προσέγγιζε τα καταστήματα – στόχους με «επιχειρησιακό δίκυκλο», εισερχόταν σε αυτά και με την απειλή όπλου ή με χρήση σωματικής βίας σε βάρος των υπαλλήλων, κυρίως γυναικών, αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Παράλληλα, φρόντιζε να λαμβάνει υψηλά μέτρα αυτοπροστασίας, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, καπέλο «τύπου ψαρά», γυαλιά ηλίου ή ακόμα και κράνος μηχανής.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε 10 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, από τις οποίες μία απόπειρα, σε Αχαρνές, Αγιο Στέφανο, Ανοιξη, Αγίους Αναργύρους, Κηφισιά, Ζεφύρι και Ανω Λιόσια, αποκομίζοντας από αυτές συνολικά 13.345 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα, 16 αμπούλες αερίου, πλήθος μεταλλικών βολίδων και σφαιριδίων, θήκη μεταφοράς όπλου, τέσσερις σουγιάδες, τρεις λάμες, τέσσερα κυνηγετικά φυσίγγια, διάφορα είδη ρουχισμού, δύο χειρουργικές μάσκες, δύο γυαλιά ηλίου, κράνος μηχανής και μπαγκαζιέρα μηχανής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT