Θύμα εκβιαστών στη Μύκονο: Μου είπαν «πρέπει να καταλάβετε ότι χρειάζεστε προστασία»

Θύμα εκβιαστών στη Μύκονο: Μου είπαν «πρέπει να καταλάβετε ότι χρειάζεστε προστασία»

Ενα από τα θύματα του κυκλώματος περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι εκβιαστές την προσέγγισαν απαιτώντας «αμοιβή για την προστασία»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Μύκονο που είχε πέσει θύμα του κυκλώματος εκβιαστών, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο την προσέγγισαν οι μπράβοι απαιτώντας «αμοιβή για την προστασία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ιδιοκτήτρια καταστήματος που έπεσε θύμα εκβιασμού, περιέγραψε το πώς την εξανάγκαζαν να δίνει κάθε μήνα μεγάλα ποσά, προκειμένου να μην συμβεί κάτι στην οικογένειά της.

«Το ψυχολογικό τρεις μήνες τώρα είναι πολύ βαρύ. Το να κοιμάσαι με τον φόβο ή να μην έχεις τα λεφτά να τους δώσεις, ή να πρέπει να στερήσεις κάτι από τα παιδιά σου, είναι λίγο βαρύ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Σου λένε ότι δεν έχεις άλλη λύση. Οταν έχεις παιδιά, όταν έχεις ένα σπίτι, όταν κυκλοφορείς στον δρόμο, δεν νομίζω ότι κάποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί να τα βάλει με αυτούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με την ίδια, οι εκβιαστές προσέγγισαν τον σύζυγό της τον περασμένο Ιούνιο και ζήτησαν αρχικά 5.000 ευρώ για ολόκληρη τη σεζόν. Μετά από διαπραγματεύσεις δέχθηκαν να λάβουν 2.500 ευρώ.

«Στον σύζυγό μου είπαν ότι είναι και αυτό μια δουλειά, ότι “όλα τα μαγαζιά έχουν προστασία, εσείς γιατί όχι”; Ερχόντουσαν κάθε τέλος του μήνα και εισέπρατταν το ποσό που είχε συμφωνηθεί», εξήγησε το θύμα του κυκλώματος.

Μιλώντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος, η οποία οδήγησε στην προφυλάκιση δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων.

«Οταν είδαμε μετά τους ανθρώπους του Τμήματος Εκβιαστών από την Αθήνα, εγώ τους είχα σερβίρει πάρα πολλές φορές τον καφέ τους. Είχαν έρθει στα μαγαζιά και στην πλατεία και παρακολουθούσουν για καιρό. Τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που εμείς δίναμε τα λεφτά», σημείωσε η επιχειρηματίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT