Ψυχικό: Αναζητείται ο συνεργός του εκτελεστή

Ψυχικό: Αναζητείται ο συνεργός του εκτελεστή

Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε εμπλοκή δεύτερου ατόμου στη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλοκή δεύτερου ατόμου στη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη, αρχές Ιουλίου στο Ψυχικό, αποκάλυψε η έρευνα του «Ανθρωποκτονιών». Πρόκειται για άνδρα που βοήθησε τον εκτελεστή να κρύψει το σκουρόχρωμο σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στον φόνο. Ως αυτουργός του κρατείται 44χρονος, με εμπλοκή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο συγκεκριμένος, από κοινού με συγκρατούμενό του που διωκόταν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και παραμένει έγκλειστος για δεύτερη ανθρωποκτονία, επιτέθηκαν την Κυριακή και ξυλοκόπησαν άγρια παλαιό στέλεχος της Greek Mafia, στο αρχιφυλακείο του Κορυδαλλού. Στη διάρκεια του επεισοδίου ο ένας εκ των δραστών φέρεται να φώναζε στο θύμα ότι ενεργεί για λογαριασμό καταζητούμενου ομογενή από την Ουκρανία και να τον απειλεί λέγοντάς του ότι «θα σε γεμίσω μολύβι».

Ο συλληφθείς την περασμένη Κυριακή φέρεται μαζί με 41χρονο συγκρατούμενό του να μετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό παλαιού στελέχους της Greek Mafia.

Το ιστορικό

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη έγινε το πρωί της 2ας Ιουλίου στο Ψυχικό, τη στιγμή που ο άτυχος τοπογράφος στάθμευε το αυτοκίνητό του έξω από τα γραφεία της εταιρείας του. Ο δράστης τού είχε στήσει ενέδρα και μόλις ο 54χρονος έφτασε στο σημείο άδειασε δύο γεμιστήρες πάνω του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας προχώρησε στη σύλληψη 44χρονου ποινικού ως φυσικού αυτουργού της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη του ανασυνθέτοντας το δρομολόγιο διαφυγής, από το σημείο της δολοφονίας έως το υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας στην περιοχή του Αμαρουσίου. Νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της «Κ» αναφέρουν ότι από την περαιτέρω επεξεργασία των βίντεο προέκυψε συμμετοχή στο σχέδιο δολοφονίας και ενός δεύτερου προσώπου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 2ας Ιουλίου, λίγες ώρες δηλαδή μετά την εκτέλεση του τοπογράφου, ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης έχει καταγραφεί από κάμερα να κινείται πεζή έξω από την πολυκατοικία-κρησφύγετο του Αμαρουσίου και να συνομιλεί με άγνωστο άτομο.

Αμέσως μετά οι δύο άνδρες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και, αφού έκαναν έναν κύκλο γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο, εισήλθαν στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας. Λίγα λεπτά αργότερα οι δυο τους εξήλθαν του πάρκινγκ, με τον 44χρονο να οδηγεί το όχημα και τον άγνωστο συνεργό του το σκούτερ της δολοφονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προσπάθεια να εντοπίσουν τη μηχανή και να ταυτοποιήσουν τον άγνωστο αναβάτη της, για την ταυτότητα του οποίου πάντως υπάρχουν υπόνοιες. Σε ό,τι αφορά το όχημα με το οποίο απομακρύνθηκε ο 44χρονος μετέπειτα συλληφθείς, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι εμφανίζεται να είναι καθ’ όλα νόμιμο, αλλά να ανήκει σε πρόσωπο που δεν υπάρχει στ’ αλήθεια.

Το εν λόγω ανύπαρκτο πρόσωπο μάλιστα εμφανίζεται μυστηριωδώς ως ιδιοκτήτης και άλλων περιουσιακών στοιχείων, κάτι που αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την ΕΛ.ΑΣ. Οπως επίσης αντικείμενο περαιτέρω έρευνας αποτελούν και οι επικοινωνίες του 44χρονου φερόμενου ως δράστη με επιχειρηματία της Μυκόνου, για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του τοπογράφου.

Το επεισόδιο

Μετά τη σύλληψή του στις αρχές Ιουλίου, ο 44χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος στις φυλακές Κορυδαλλού. Την περασμένη Κυριακή φέρεται μαζί με 41χρονο συγκρατούμενό του να μετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό παλαιού στελέχους της Greek Mafia, που παραμένει έγκλειστο στην ίδια φυλακή. Ο 41χρονος είχε κατηγορηθεί αλλά κρίθηκε αθώος για τον φόνο του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και παραμένει κρατούμενος για την υπόθεση δολοφονίας του Χάρη Κοντογιώργη.

Οι δύο άνδρες, με πρόσχημα τον κυριακάτικο εκκλησιασμό βγήκαν από την πτέρυγα όπου κρατούνται και επιτέθηκαν στον συγκρατούμενό τους. Ενεργό ρόλο στην επίθεση φέρεται να είχε ο 41χρονος, ενώ ο φερόμενος ως δολοφόνος του τοπογράφου παρίστατο στο συμβάν χωρίς να μετέχει. Πληροφορίες από τη φυλακή και την ΕΛ.ΑΣ., που πάντως είναι δύσκολο να επαληθευτούν, αναφέρουν ότι ο 41χρονος φώναζε στο θύμα πως ενεργεί για λογαριασμό σκληρού ομογενή από την Ουκρανία, στον οποίο αποδίδεται ενεργός ρόλος στο ξεκαθάρισμα της Greek Mafia και να απειλεί λέγοντας ότι θα τον «γεμίσει μολύβι». Ορισμένες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι οι δύο κρατούμενοι κακώς βρέθηκαν κοντά στον χώρο του αρχιφυλακείου, καθώς δεν υπήρχε προγραμματισμένος εκκλησιασμός για τους κρατούμενους της πτέρυγάς τους, αφήνοντας υπονοούμενα για τον ρόλο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT