Φωτιά τώρα στα Χανιά: Εκκενώνονται ξενοδοχεία – Δεύτερο 112 στους κατοίκους

Φωτιά τώρα στα Χανιά: Εκκενώνονται ξενοδοχεία – Δεύτερο 112 στους κατοίκους

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν επίσης, λίγα λεπτά πριν από τις 5 μ.μ., μήνυμα από το 112. Καλούνται να απομακρυνθούν προς Γεράνι. Εκκενώνονται ξενοδοχεία.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση είναι σε εξέλιξη κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες στον Πλατανιά Χανίων.

Με μήνυμα από το 112, λίγο μετά τις 6 μ.μ. κάτοικοι και επισκέπτες κλήθηκαν να εκκενώσουν τα σημεία που πλησίαζε η μεγάλη φωτιά και να κινηθούν προς την περιοχή Γεράνι, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα για ετοιμότητα. 

Η κατάσταση κρίνεται δύσκολη και τουρίστες αποχωρούν με βαλίτσες από ξενοδοχεία ενώ ο καπνός έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά βρίσκεται κοντά σε δεξαμενές υγραερίου ξενοδοχείου το οποίο εκκενώθηκε, ενώ σε εκκένωση προχωρούν και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής για προληπτικούς λόγους.

Για την κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε αρχικά χαμηλή βλάστηση κινητοποιήθηκαν 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα, και 2 ελικόπτερα της υπηρεσίας. Η φωτιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με μέσα και από τους άλλους νομούς της Κρήτης, ενώ προστέθηκε ακόμη ένα εναέριο πυροσβεστικό μέσο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται». 

Για την πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν και δύο τμήματα δασοκομάντος, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης.

Ο καπνός από τα καλάμια που καίγονταν ήταν πυκνός και είναι ορατός από πολύ μεγάλη απόσταση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT