Λιμενικό: Δύο συλλήψεις για παράνομη χρήση φωτοβολίδας σε ιστιοφόρο

Λιμενικό: Δύο συλλήψεις για παράνομη χρήση φωτοβολίδας σε ιστιοφόρο

Συνελήφθησαν δύο Λετονοί, ηλικίας 39 ετών, σε βάρος των οποίων πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο ατόμων, υπηκόων Λετονίας, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο, για παράνομη χρήση φωτοβολίδας, προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού, στον Παγασητικό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το βράδυ της Τρίτης ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ότι στη θαλάσσια περιοχή Καλών Νερών πραγματοποιήθηκε ρίψη φωτοβολίδας ερυθρού χρώματος.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι η ρίψη πραγματοποιήθηκε από ιστιοφόρο με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς να υφίσταται κίνδυνος.

Οι δύο Λετονοί, ηλικίας 39 ετών, συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος τους πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Τις βραδινές χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ότι στη θαλάσσια περιοχή Καλών Νερών του Παγασητικού κόλπου πραγματοποιήθηκε ρίψη φωτοβολίδας ερυθρού χρώματος.

Αμέσως για την περιοχή αναχώρησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και ένα περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, όπου διαπίστωσαν να πραγματοποιείται ρίψη βεγγαλικού χειρός ερυθρού χρώματος από ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοοι Λετονίας), ηλικίας 39 ετών αμφότεροι, χωρίς όμως να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Από τη Λιμενική Αρχή του Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο 39χρονοι για παράβαση του άρθρου 5 του Ν.456/1976 (Α΄277) (Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 2168/1993 και τον Ν. 3944/2011, καθώς και του άρθρου 47 του Π.Κ. (Συνεργός) κατά περίπτωση, ενώ παράλληλα πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις. Τα εναπομείναντα φωτιστικά κινδύνου κατασχέθηκαν».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT